реклама
Sucurity Police

реклама

Усього 6 психотерапевтів нині надають психотерапевтичну допомогу населенню нашої області. Водночас на Черкащині повинно бути щонайменше 45 психотерапевтичних кабінетів.

Про це повідомляють у Головному управлінні охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації. Брак фахівців пов’язують з соціально-економічними проблемами.

– Насамперед психотерапевтів повинні мати обласні заклади. Ці лікарі допомагають важким хворим, хоча, в принципі, їх допомога потрібна при лікуванні кожного хворого. Так, лікарі-терапевти чи педіатри володіють елементами психотерапії, але все-таки потрібен фахівець, – розповів «Прочерку» перший заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Микола Клімов. – Психотерапевтів готують з фахівців, що вже набули якийсь фах: з неврологів, психіатрів, терапевтів.

Окрім того, нині актуальним є й створення спеціалізованих психологічних центрів на Черкащині. Адже інколи первинним консультантом людини є психолог, який на першому етапі спілкування з людиною здійснює психодіагностичну роботу. Особливе значення консультативно-діагностична функція психолога набуває в роботі з дітьми, з батьками хворих дітей, вагітними та пацієнтами, що мають хронічні захворювання.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 гонта 29.12.2010 18:05
На часі відродження психлікарень?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100