реклама

реклама

Новорічна сесія міськради проходила швидко, як ніколи

Новорічна сесія міськради проходила швидко, як ніколи

Міська рада затвердила бюджет Черкас на 2011 рік із доходами 754,259 млн. та витратами 748,052 млн. гривень. За прийняття бюджету проголосували 41 із присутніх у залі 56 депутатів.

Обсяг доходів загального фонду бюджету міська рада встановила у розмірі 707,715 млн гривень, спеціального фонду бюджету – 46,543 млн гривень, у тому числі бюджету розвитку – 10,104 млн гривень

Видатки загального фонду міська рада встановила у розмірі 688,935 млн гривень, спеціального фонду – 59,116 млн гривень.

Як пояснила директор департаменту бюджетної політики виконкому Черкаської міськради Наталія Джуган, хоча у бюджеті і утворився профіцит розміром у 5 млн. гривень, тобто доходи бюджету більші, аніж видатки, але радіти насправді немає чому. Оскільки ці 5 млн. гривень – це податки, які залишаються у міському бюджеті. Натомість надходження із державного бюджету на виконання делегованих повноважень цього року менші на 5%, аніж минулого, тому місту доведеться десь шукати гроші на 10-відсоткове збільшення зарплати бюджетникам та оплату комунальних платежів у бюджетних установах, адже газ, тепло та гаряча вода подорожчали.

- Взагалі бюджет дуже складний, у ньому прихований дефіцит – 20 млн. гривень. Ми прийняли цей бюджет, але сподіваємось, що держава дасть кошти на виконання делегованих повноважень. Тому ми прийняли його так, як є, і поки що нічого не заклали у бюджет розвитку. Оці 5%, які нам не додали, тобто 17 млн. гривень, є інвестиційними, і ми зможемо їх використати після уточнення бюджету. Окрім того, у міському бюджеті лишається 20 млн. гривень – це єдиний податок, - говорить Наталія Джуган.

Нагадаємо, що бюджет 2010 року міська рада прийняла аж 13 травня із доходами у 756,9 млн гривень та витратами 821 млн гривень. Дефіцит бюджету на цей рік становив 70 млн гривень.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100