реклама

реклама

За якими головними стратегічними напрямками розвиватимуться Черкаси цього року? Над цим сушить голову усе керівництво міста, інколи – до пізнього вечора. Про це повідомив у своєму Інтернет-щоденнику міський голова Черкас Сергій Одарич, опублікувавши для обговорення головні пріоритети, які окреслилися в процесі роботи над програмою соціально-економічного та культурного розвитку міста. Її остаточний варіант буде наприкінці січня.

Ось що пише Сергій Одарич:

«У галузі житлово-комунального господарства

У першу чергу – це реконструкція доріг. Плануємо 2011 року капітально відремонтувати основні транспортні магістралі міста. Цього року через непогодження Мінфіном випуску облігацій на 70 млн. грн., нам не вдалося виконати ці роботи. Ще одним стратегічним напрямком є покращення надання послуг із вивезення та утилізації сміття. Певні зрушення у цьому плані ми вже маємо. У Черкасах повністю замінені старі сміттєві баки на сучасні, а непотріб вивозять нові сміттєвози.

У галузі архітектури та землеустрою

Найголовніше завдання наступного року – ухвалити Генеральний план забудови Черкас. Усі підготовчі роботи вже проведені, київський інститут «ДІПРО-місто» підготував проект. Останнє слово за депутатами міської ради. Я думаю, навесні Черкаси нарешті матимуть Генеральний план забудови міста.

У галузі охорони здоров’я

Плануємо завершити реформи в галузі охорони здоров’я. У першу чергу це стосується станції швидкої медичної допомоги та 3-ої міської лікарні. Крім того, плануємо покращити діагностичний напрямок лікування: встановимо нове діагностичне обладнання у лікарнях та поліклініках міста. Це дозволить охопити значно більшу кількість жителів Черкас профілактичними заходами.

Вважаю, що на діагностування варто спрямувати зусилля і бюджетні кошти. Наразі ми маємо невтішні результати. У Черкасах найвищий показник захворюваності на рак молочної залози в жінок. За статистикою, 50% черкаських жінок звертаються до лікарів занадто пізно.

У галузі спорту

Ми вирішили зосередитись на розвитку спорту для дітей та загалом спортивної інфраструктури по місту. Головний акцент робимо на будівництво і реконструкцію спортивних майданчиків у дворах багатоповерхівок та на відновлення спортивних залів у школах міста. У нас є школи, які ще досі не мають своїх власних залів.

У галузі освіти

Продовжимо проекти з енергозбереження. Нагадаю, два роки тому ми розпочали замінювати старі вікна на сучасні склопакети, а також встановити у закладах індивідуальні теплові пункти. Ефективність енергозберігаючих технологій – майже 30% економії тепла».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100