реклама

реклама

1 січня 2011 року розпочалася деклараційна кампанія, повідомляє прес-служба ДПА в Черкаській області. Тож податківці запрошують громадян, які зобов’язані задекларувати доходи, одержані протягом 2010 року та громадян, які бажають реалізувати право на податковий кредит, прийти до 30 квітня 2011 року до ДПІ за місцем проживання і скласти декларації.

У податковій зауважують, що цьогорічна деклараційна компанія не матиме значних відмінностей від минулорічної. Однак, суттєвим, на що слід звернути увагу, є те, що Податковим кодексом України, починаючи з 2011 року, продовжено термін декларування доходів фізичних осіб до 1 травня. Тобто, вже в 2011 році за наслідками 2010-го звітного року податкову декларацію слід подавати до 1 травня. (Раніше останнім днем подання декларації було 31 березня).

Обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які одержували в 2010 році прибутки, які не підлягали оподаткуванню при їх нарахуванні чи виплаті, іноземні доходи, від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше). Крім того, обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які одержали в минулому році доходи від надання майна в оренду фізичним особам, від фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності, доходи від виграшів в азартні ігри, інвестиційні прибутки, доходи у вигляді вартості успадкованого майна, кошти або майно, отримані як хабар (викрадені чи знайдені як скарб, не зданий державі), підтверджені в судовому порядку тощо.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100