реклама

реклама

Далеко не по-господарськи використовується на Черкащині обласна комунальна власність. Так, наприклад, у Каневі орендар відмовляється сплачувати компослуги за ту частину приміщення, яку орендує. А у Драбові товариство заборгувало обласному бюджету майже 48 тис. грн. за використання цілісного майнового комплексу.

Ці та інші висновки за результатами роботи тимчасової контрольної комісії з інвентаризації майна обласної комунальної власності озвучив під час звіту на сесії обласної ради, що відбулася 28 грудня, перший заступник голови облради Анатолій Рибак.

– Слід зазначити, що нині об’єкти обласної комунальної власності займають загальну площу 1 млн. 652 тис. 451 кв. м. Отже, як виявляється, не такі вже ми й бідні, як могли подумати. Наскільки ж ефективно використовується обласна комунальна власність? Далеко не по-господарськи, – зазначив Анатолій Рибак. – …Управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради має в своєму підпорядкуванні 32 юридичні особи. Не всі з них однаково успішні за своєю діяльністю. Із 24 центральних районних аптек одна аптека збиткова… Загалом, керівники деяких центральних комунальних аптек довели їх до занедбаного стану, підвищують у них ціни на ліки, а самі мають свої аптеки, та ще й не одну, і їх аптеки, до речі, успішно працюють.

Під кінець виступу Анатолій Рибак зауважив, що депутатам розданий проект рішення, який їм слід розглянути та підтримати. У проекті рішення, зокрема, йде мова про те, що обласна рада постановила взяти до відома звіт комісії. Також у проекті рішення йдеться «про передачу в оперативне управління галузевим управлінням обласної державної адміністрації аптек обласної комунальної власності та КП «Облпаливо» Черкаської обласної ради». Але наголосимо, що це поки що лише проект…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100