реклама

реклама

Співробітники карного розшуку УМВС в Черкаській області та їхні столичні колеги затримали 4 підозрюваних у вбивстві у 2006 році слідчого у особливо важливих справах слідчого управління УМВС в Черкаській області капітана міліції Мовчана. Про це журналістам повідомив начальник управління карного розшуку УМВС в Черкаській області Володимир Голубош.

Пан Голубош пояснив, що слідство тривало чотири роки через неочевидність мотивів злочину.

Слідчий був побитий до смерті, його обличчя було спотворене, одяг розірваний, відсутнє службове посвідчення та особисті речі – їх забрали нападники. Тіло три дні не могли упізнати.

Міліція висувала ряд версій, у тому числі і злочин із метою пограбування, оскільки у загиблого зникли особисті речі, не виключалась і версія щодо хуліганських мотивів, на що вказував характер отриманих капітаном міліції тілесних ушкоджень. Те, що ушкодження були численними, вказувало, що били міліціонера декілька осіб.

Лише у жовтні минулого року у міліції з‘явилась нова інформація у справі.

«З‘явилась інформація про групу осіб, можливо, причетних до скоєння злочину. Це жителі Черкас, раніше судимі за розповсюдження наркотиків, зберігання та носіння вогнепальної зброї, пограбування», – повідомив Володимир Голубош.

Міліція ретельно перевірила інформацію – виявилось, що один із підозрюваних у вбивстві помер ще 2007 року.

У решти під час обшуків були знайдені речі, які, як встановили численні експертизи, належали загиблому слідчому. Проте, які саме це речі, Володимир Голубош відмовився називати, посилаючись на таємницю слідства.

Нині четверо підозрюваних у вчиненні злочину заарештовані. Затриманим пред‘явлено обвинувачення по ч.2 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження, скоєне групою осіб, що привело до смерті потерпілого). Покарання за даний вид злочину від семи до десяти років позбавлення волі.

На обліку УМВС в Черкаській області перебуває близько 150 злочинів, вчинених стосовно працівників правоохоронних органів – від дрібних крадіжок до пограбувань.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100