реклама

реклама

Нині господарства Черкащини активно приступили до підготовки весняно-польових робіт. Відремонтовано ґрунтообробні агрегати, посилено ведеться ремонт тракторів, накопичуються паливно-мастильні матеріали. 81% насіння ярих культур вже підготовлено, проводиться закупівля мінеральних добрив. Про це під час наради з керівниками агропромислового комплексу 5 січня повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

– Згідно розрахунку фахівців, для виконання повного обсягу весняно-польових робіт у 2011 році необхідно більше півтора мільярда гривень. Власних коштів на проведення посівної очікується близько мільярда. Тож нам не обійтися без залучення кредитних і інвестиційних ресурсів. Тому найближчим часом у Черкасах буде проведено відповідну нараду з фахівцями, інвесторами, керівниками банківських установ, – наголосив Сергій Тулуб.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Василь Корнієнко, торік коштів на весняно-польові роботи було витрачено дещо менше – 1 млрд. 300 млн. грн. Нинішні ж потреби в коштах Василь Корнієнко розклав «по полицях»:

– На придбання мінеральних добрив нам потрібно 370 млн. грн. На закупівлю паливо-мастильних матеріалів 220 млн. грн. На придбання насіння та посадкового матеріалу – 140 млн. грн. Витрати на оплату праці та відрахування складуть 250 млн. грн. тощо, – пояснив заступник губернатора. – Для підготовки та організованого проведення комплексу весняно-польових робіт нинішнього року потреба у коштах буде забезпечена за рахунок наступних джерел: власні кошти – близько мільярда гривень, запозичені – 450 млн. грн., з яких 150 млн. грн. – це кредити в банку, а решта 300 млн. – кошти інвесторів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100