реклама

реклама

Відомий на Черкащині видавець та головний редактор газети «Вечірні Черкаси» Станіслав Журило взяв участь у візиті делегації редакторів українських ЗМІ до Брюсселя та Страсбурга на запрошення Ради Європи.

До складу делегації увійшли головний редактор газети «Донбас» Олександр Бриж, головний редактор газети «Восточный экспресс» (Луганська область) Дмитро Устюжин, головний редактор газети «Вісті Придніпров’я» (Дніпропетровськ) Олексій Ковальчук, головний редактор газети «Пресс-курьер» (Одеса) Йосип Бурчо, власкор інформагентства «Уніан» Сергій Воропаєв, головний редактор газети «Обрії Ізюмщини» Костянтин Григоренко, президент видавничої групи «ЕКСОБ» Віктор Шпак, голова НСЖУ Олег Наливайко. Про це інформує прес-служба НСЖУ.

Цьогорічний візит у Страсбург і Брюссель для делегації НСЖУ – вже третій.

– Традиційно нашу делегацію приймають на дуже високому рівні. Торік нас зустрічав Президент Європарламенту пан Мартін Шульц та єврокомісари. Цього року редактори зустрічалися з єврокомісарами Стефаном Фюле та Гунтером Еттінгером. Головною темою було ознайомлення наших колег і партнерів із ситуацією в Україні – як політичною, так і мас-медійною. Багато говорили про завдання, що стоять перед Україною напередодні Вільнюського саміту: куди ми рухаємося і що маємо зробити, аби рішення саміту було позитивним і Україна приєдналася до європейської спільноти, – розповідає голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко.

Журналістська група зустрілася з українськими дипломатами – послом України при ЄС Костянтином Єлисєєвим та представником України при Раді Європи Миколою Точицьким, генеральним секретарем Міжнародної федерації журналістів Ейданом Уайтом, представниками Європарламенту, відвідала Брюссельський прес-клуб.

Ділячись враженнями від поїздки, редактори роблять висновок: Україні дають шанс приєднатися до європейської спільноти, однак чекають і відповідних кроків з боку нашої держави. Зокрема, й у частині реформування державних та комунальних ЗМІ та дотримання свободи слова.

Головний редактор газети «Вечірні Черкаси» Станіслав Журило теж відзначає акценти єврокомісарів на необхідності роздержавлення ЗМІ.

– Нам треба боротися з цензурою, а журналістам – боротися за свої права. Бо хоч нас і називають четвертою владою, та насправді це не так. І ми побачили готовність Ради Європи допомагати в цьому українським медіа, – каже Станіслав Дмитрович. – Ми мало буваємо в Європі і мало розуміємо, якими мають бути наші цілі як журналістської спільноти. А такі візити допомагають виробити напрямок, куди нам врешті потрібно рухатися.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100