реклама

реклама

У той час як інші громадяни запускали святкові салюти, чоловік "вітав" перехожих пострілами з рушниці. При чому, краденої…

У той час як інші громадяни запускали святкові салюти, чоловік "вітав" перехожих пострілами з рушниці. При чому, краденої…

Приїхавши з Черкас після святкування Нового року 61-річний пенсіонер в рідних стінах свого сільського будинку побачив страшну картину, всі речі розкидані по помешканню, долі валяється порожня пляшка з-під горілки, металевий сейф зламано – звідти зникла його мисливська рушниця ІЖ-17 та патрони в кількості 20 штук.

Чоловік звернувся з заявою до Черкаського райвідділу міліції. Оперативно-розшуковими заходами правоохоронців було встановлено особу крадія - 39-річного, раніше судимого за ч.1 ст.263 КК України - незаконне поводження зі зброєю, жителя села Кумейки. У цей час до чергової частини надійшло повідомлення від перехожого про «чоловіка з рушницею», який порушує громадський порядок.

Хулігана та крадія одразу затримали і він пояснив, що до скоєння злочину готувався заздалегідь: наглядав за будинком, вивчав графік пересування господаря, видивлявся як краще потрапити до будівлі. Впевнившись, що власник поїхав в гості, зловмисник озброївшись фомкою пішов «на справу». Він розраховував знайти в будинку пенсіонера грошові кошти, щоб гідно відсвяткувати Новий рік. Отже потрапивши в будинок через кватирку вікна, зловмисник розпочав пошуки. Проте його сподівання не виправдались грошей та цінних речей знайти не вдалося… окрім пляшки горілки. Він вирішив ненадовго припинити пошуки та перепочити за чарчиною. Відшукавши нехитру закуску в холодильнику, злодій спорожнив пляшку. Тут його увагу привернув металевий сейф. Злодій почав його відкривати за допомогою фомки і врешті-решт замок піддався. Побачивши у сейфі пенсіонера мисливську зброю та боєприпаси чоловік зрадів, і вирішив її вигідно продати. Забравши знахідку, злодій покинув місце злочину та попрямував в центр села. Люди, побачивши п’яного чоловіка з рушницею, який «салютував» у повітря постріли, але терміново повідомили про це в міліцію.

Наразі в Черкаському РВ УМВС відносно чоловіка порушено кримінальну справу за ст.ст.185, 296 – таємне викрадення чужого майна (крадіжка) поєднана з проникненням в житло та хуліганство. Зловмиснику загрожує до 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100