реклама
Sucurity Police

реклама

Прихожанку ошукав пастор церкви, яку вона відвідувала, на досить велику суму. Жінка ледь не покінчила життя самогубством. Ситуацію вивчали працівники СДСБЕЗ Канівського МРВ УМВС України в Черкаській області. Саме до них за ініціативи своїх рідних і звернулася за допомогою потерпіла прихожанка - місцева жителька. Ретельно вивчивши покази потерпілої, правоохоронці розпочали перевірку, у результаті якої їм відкрилася наступна картина.

Маючи психологічний вплив на прихожан 42-річний пастор церкви залучав до своєї «святині» в Каневі, далеко не бідних людей, які могли постійно вносити пожертви. Люди навіть не цікавились куди настоятель витрачає їхні гроші, адже безумовно довіряли «спасителю своїх душ», а він їх витрачав на власні потреби.

У 2008 році під впливом шахрая опинилась і героїня сюжету – 37-річна канівчанка. Вона працювала приватним підприємцем, мала кілька торгівельних точок на базарі. Побачивши платоспроможність своєї прихожанки, пастор попросив на нужди церкви виділити 2,5 тисячі доларів США. Жінка погодилась, взявши в банку кредит на вказану суму, віддала гроші «святому отцю». Після того, як вона виплатила самостійно всю заборгованість по кредиту, до неї знову звернувся пастор, розповівши про свої далекоглядні плани щодо будівництва молитовного будинку церкви. Увійшовши в довіру до жінки, зловмисник запропонував їй взяти кредит, пообіцявши переоформити на неї свій будинок з земельною ділянкою, щоб було заставне майно для банку та запевнив, що буде справно сплачувати гроші за користування кредитом. Вона знову погодилась, взяла в банку грошові кошти… і незабаром пастор в руках тримав омріяну суму – не багато не мало, а 139 000 доларів США та вже планував покупки.

Щоб не викликати підозри, чоловік сплатив в банк перший внесок у визначений строк. Та в цей же час, у «отця» з’явилось кілька дорогих іномарок. Потім він розпочав психологічний тиск на жертву, запевнюючи, що вона повинна сплачувати заборгованість, а інакше буде покарана.

Нещасна постійно жила з острахом. З одного боку жінка боялась кари Всевишнього, про яку навіював їй «святий отець», а з іншого постійні виклики, повідомлення та погрози з банку подати на неї в суд, в зв’язку з великою заборгованістю. Не витримуючи такого тиску - у неї з’являється думка покінчити життя самогубством. Добре, що в такий скрутний час, поряд з нещасною, ошуканою жінкою, опинилась рідна людина. Чоловік не лишив кохану в біді, а зібравши всі документи, привів її до правоохоронців, які відразу ж відреагували на заяву. Наразі матеріали по цій справі міліціонерами зібрані.

Відносно пастора, прокуратурою порушена кримінальна справа за ч.4 ст.190 КК України - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Згідно чинного законодавства, «святий отець» тепер таки предстане перед мирським судом, який і визначить останньому гідне його підступності покарання, а за цією статтею шахраєві світить позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє ВЗГ УМВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100