реклама

реклама

На Різдво уманські націоналісти вітали мешканців міста із святом, співаючи автентичних українських колядок за старовинними текстами, зібраними та упорядкованими краєзнавцями Уманщини. 7 січня члени та прихильники Уманської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та Черкаської обласної молодіжної громадської організації "Сокіл" провели Різдвяний вертеп.

Свободівці розпочали святковий виступ біля ялинки у центрі міста, пройшовши із Різдвяною зіркою центральними вулицями Умані. Крім того, колядкою уманські націоналісти привітали кількох шанованих уманчан у їхніх домівках. Таким чином, свободівці, окрім святкового спільного проводження часу, нагадували містянам про глибинність та важливість шанування рідної культури. Важливим елементом у святковому вертепі свободівців є збереження українських національних автентичних традицій, яких, на великий жаль, в Умані та на Уманщині дотримуються все менше людей.

За словами голови Уманської міської організації ВО "Свобода" Юрія Ботнара, цей захід свободівців є одним з заходів, які Уманська "Свобода" та ЧОМГО "Сокіл" проводитимуть постійно на національні свята. "Як виявилося, свободівці є чи не єдиними, хто, окрім відстоювання інтересів і прав українців в усіх сферах життя, ще й зберігають та пропагандують народні традиції, рідну культуру. Зважаючи на це, ми маємо й надалі проводити заходи культурологічного спрямування, зберігаючи культуру нашого народу, вносити її та пропагувати у найширші верстви нашого суспільства", - наголосив Юрій Ботнар.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Детектор 10.01.2011 18:37
Цитую Сокіл:
Круто! :lol:
Скоро повиздихуємо всі, а вони пісень співають

А ти, "Соколе", ще не перестав говорить "Добрий день!"? Ти справді вважаєш, що люди мають припинити співати колядки з-за того, що тебе плющить?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 Сокіл 10.01.2011 14:13
Круто! :lol:
Скоро повиздихуємо всі, а вони пісень співають :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100