реклама

реклама

Міський голова Черкас Сергій Одарич дав інтерв’ю «Радіо Свобода». Говорячи про перспективи міста, Сергій Олегович розповів, як влада освоюватиме неосвоєні території в межах міста тощо. А ще – дав цікаву характеристику обласному центру...

– Зараз в Україні продовжується урбанізація. З кожним роком все більше і більше жителів сіл емігрують до міст. Яка з цим ситуація у Черкасах, і чи готове місто прийняти усіх охочих?

Черкаси виглядають таким собі транзитним містом. Кожного року ми маємо притік жителів сільської місцевості, але водночас маємо відтік жителів міста, які переїжджають у крупніші міста, шукають роботу у Києві чи Дніпропетровську, дехто шукає роботу за кордоном. Тому на сьогоднішній день кількість населення стабільна, кількість людей, які приїжджають і від’їжджають приблизно однакова. Хоча, звісно, ми докладаємо зусиль, щоб відтік людей зменшити. На відміну від більшості інших обласних центрів, Черкаси у дещо кращій ситуації. У межах міста ми маємо достатньо великі неосвоєні території, зокрема, територія колишнього полігону площею близько 140 гектарів, яка зараз відведена під майбутнє житлове будівництво. Тому питання будівництва та надання житла у Черкасах може бути вирішене у разі, якщо населення дійсно почне зростати, і виникне потреба у додатковому житлі.

– А який напрямок розвитку міста Ви вважаєте пріоритетним для Черкас?

– Черкаси мають кілька перспективних напрямків розвитку. Ми розглядаємо Черкаси, як великий логістичний центр. Все таки потрібно максимально використовувати вигідне географічне розташування, яке має всі види транспортного сполучення і може їх розвивати. Це і річкове сполучення, повітряне, автомобільне і залізничне. Тому, нам здається, що Черкаси мають майбутнє, як великий логістичний центр. У перспективі ми розглядаємо Черкаси, як місто для ділового туризму. Це організація різноманітних виставок, проведення конференцій, семінарів, корпоративних навчань. Для цього ми маємо необхідні площі і необхідні ресурси, у першу чергу природні. Ну, і, звичайно, оздоровчий туризм, який межує із зеленим туризмом, тобто, кемпінги. Ми маємо чудове водосховище, чудові ліси і острови. Традиційно Черкаси були надзвичайно популярними, як місце середньозатратного відпочинку для людей, яким кримський, південний клімат є не дуже бажаним для здоров’я.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100