До Уманського міського відділу міліції звернулись місцеві жительки, які потерпіли від шахрайських дій вуличних ворожок. В одному з випадків по вулиці Леніна у місті Умань юну дівчину зупинила незнайома жінка і запитала котра година. Дівчина відповіла і зовсім не мала наміру продовжувати спілкування, але настирлива незнайомка не збиралась залишати дівчину, це був лише привід завести розмову.

Говорячи без зупинку вона повідомила про нещасливу долю та порчу : «Ти щаслива від Бога, але не щаслива від людей і я тобі допоможу». І шахрайка таки допомогла «врятуватися», заволодівши золотими виробами і грошима дівчини.

Того ж дня пройдисвітка ошукала ще 45 річну жінку. Вона підійшла до неї біля крамниці по вулиці Тищика та налякала розмовами про порчу і смерть рідних. В результаті проведення обрядів по зняттю порчі, заволоділа золотими виробами довірливої жінки. Видуривши коштовності і кошти в уманчанок, шахрайка не затрималась довго на одному місті і виїхала з міста.

Через деякий час оперативники затримали цю пройдисвітку в м. Кам’янецьк-Подільському. Було встановлено, що 27 річна громадянка ромської національності веде кочовий спосіб життя, є уродженкою і жителькою міста Луцьк, раніше судима за вчинення аналогічних злочинів. Наразі за даним фактом Уманським міськвідділом міліції порушена кримінальна справа, проводяться слідчі дії. У підозрюваної також було вилучено коштовності, які зараз вже повернуто потерпілим уманчанкам. Про це повідомляє ВЗГ УМВС України в Черкаській області.

Як вберегтися від ворожок-шахрайок?

За твердженням психологів - один із секретів успіху вуличних «ромок-ворожок» полягає в тому, що під час спілкування вони безперестанку говорять, перевантажуючи мозок своєї жертви зайвою інформацією, не даючи їй тверезо оцінити ситуацію: воля паралізується, процеси мислення уповільнюються, перевагу беруть емоції і уява. Для загальної безпеки психологи радять уникати спілкування з нав'язливими провидцями. Якщо все-таки довелося заговорити і відчепитися не вдається, слід покликати на допомогу, поява сторонньої людини відверне увагу. У розмові з шахрайкою-ворожкою для власної безпеки спробуйте перебити її розповідь нестандартними запитаннями та проявіть скептицизм, це зіб'є її з пантелику. А також не дайте ввести себе у зціплення, не зустрічайтесь з ворожкою поглядом, якщо є відчуття, що вона на вас впливає.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100