реклама

реклама

Попри організаційні проблеми, вечір памяті поета Василя Симоненка проведуть у Черкаському обласному академічному драмтеатрі 12 січня.

Вшанування владою Василя Симоненка постійно проходить небезпроблемно

Вшанування владою Василя Симоненка постійно проходить небезпроблемно

Вшанування поета розпочнеться о 13:00 з урочистого покладання квітів біля його могили та невеликого мітингу біля пам’ятника Симоненка. О 14:30 у залі драмтеатру відбудеться концертна програма. Як повідомила «Прочерку» очільниця організації Національної Спілки письменників України Валентина Коваленко, у мистецькому вечорі візьмуть участь тріо «Барви», літературна студія під керівництвом заслуженої артистки України Тамари Власенко, а також у вечорі візьмуть участь Наталка Саух, Юрко Прокопчук, Наталка Мамалига та гості вечора.

– Концертна програма проходитиме в обідню пору і ми маємо вкластися до 18:00. Адже о цій годині у залі драмтеатру розпочнеться різдвяна вистава. До того ж заплановано зустріч лауреатів Симоненківської премії з головою Черкаського обласного відділення фонду культури Анатолієм Волошиним. Він нагороджуватиме поетів бюстами Василя Симоненка та цінними книгами, – додала пані Валентина.

За словами професора Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Володимира Поліщука, очікується приїзд поважної делегації у складі більше 20 осіб із Полтавщини, батьківщини Симоненка. Крім того, на вшанування пам’яті Василя Симоненка приїде майстер слова, лауреат літературної премії Національної спілки письменників України імені Василя Симоненка Василь Місевич із Чернівецької області. Йому на вечорі вручатимуть нагрудний знак, диплом і грошову винагороду, – сказав Володимир Трохимович, зазначивши, що сума винагороди не афішується.

Проведенню вечора пам’яті поета Василя Симоненка, за словами очільниці організації Національної Спілки письменників України Валентини Коваленко, посприяли ЗМІ, зокрема публікація «Прочерку». Влада оперативно зреагувала на матеріал. Начальник головного управління культури й туризму Лідія Нікітенко і заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Юрій Тимошенко запевнили організаторів, що зроблять усе можливе, щоб вечір проходив саме у драмтеатрі.

До речі, 76-ту річницю з Дня народження витязя української поезії Василя Симоненка відзначили на Черкащині 8 січня представники обласної влади. Про це повідомляє офіційний портал облдержадміністрації. Квіти до підніжжя пам’ятника поета поклали заступник голови облдержадміністрації Юрій Тимошенко, заступник голови обласної ради Василь Касян, громадськість міста, представники творчої інтелігенції області.

Червоні гвоздики замайоріли і біля меморіальної дошки поета у місті Черкаси, яка знаходиться на будинку, де жив поет та на могилі Василя Симоненка. Слова глибокого суму та великої вдячності висловили присутні біля місця вічного спочину поета. Також, в рамках відзначення Дня народження Василя Андрійовича, делегація Черкаської області відвідає рідне село поета Біївці, що на Полтавщині.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Тетяна Федорова 11.01.2011 12:59
Хотілося б уточнити щодо проведення вечора пам’яті Василя Симоненка у м.Черкасах.
Щороку традиційно цей захід відбувався в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім.Т.Г.Шевченка. З ряду певних причин організатори вечора пам'яті не змогли домовитись про його проведення із керівництвом драмтеатру та філармонії. Коли про цю ситуацію дізналася начальник управління культури і туризму облдержадмініст рації Лідія Нікітенко, вона запропонувала голові обласної організації Національної Спілки письменників України Валентині Коваленко не порушувати старих традицій та провести захід у драмтеатрі в день і час, коли приміщення вільне. Підтримав таке рішення і заступник голови облдержадмініст рації Юрій Тимошенко.
Таким чином питання проведення вечора пам'яті Василя Симоненка вирішувалось і представниками влади, і засобами масової інформації паралельно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 ОБЗТ 11.01.2011 09:39
МОЛОДЦІ "ПРОЧЕРК"!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100