реклама

реклама

Подальшу долю Соснівської та Придніпровської у місті Черкаси рад обговорювали на засіданні робочої групи з оптимізації управління районами міста, яку провів міський голова Сергій Одарич 13 січня.

Як відомо, вибори до цих рад 31 жовтня 2010 року не проводилися. Тож доля Соснівської та Придніпровської райрад та їх працівників залишається невизначеною. Функціонувати ж цим радам доводиться у рамках 1/12 кошторису від бюджету 2010 року.

sosnin Мер повідомив, що на сьогодні існує дві окремі пропозиції щодо реформування Соснівської та Придніпровської у місті Черкаси рад, на одній із яких наполягають керівники цих рад Юрій Душок та Віктор Дубина. Слід зауважити, що останні ще сподіваються на прийняття ЦВК рішення про проведення виборів до Соснівської та Придніпровської у м. Черкаси рад.

На переконання Юрія Душка, враховуючи інтереси територіальних громад Придніпровського та Соснівського районів та досвід ряду обласних центрів, зокрема, й Вінниці, Соснівську та Придніпровську ради у місті Черкаси слід реорганізувати в Соснівську та Придніпровську районні адміністрації Черкаської міської ради, в складі яких знаходитимуться відповідні структурні підрозділи. Іншу пропозицію оприлюднив перший заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко – передати здійснення функціональних обов’язків райвиконкомів до відповідних департаментів виконавчого комітету Черкаської міської ради.

У свою чергу, присутній на засіданні робочої групи перший заступник голови обласної ради Анатолій Рибак наголосив, що як представник обласної влади, займає нейтральну позицію щодо вирішення цієї проблеми. Він запропонував обом сторонам наведені словесні аргументи підтвердити економічними розрахунками з тим, щоб на наступному засіданні робочої групи прийняти найбільш оптимальне узгоджене рішення щодо реформування Соснівської та Придніпровської рад у м. Черкаси.

Насамкінець, Сергій Одарич повідомив, що засідання робочої групи має відбутися наступного вівторка. Тож питання поки що залишається відкритим. Про це повідомляє відділ з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю виконавчого апарату обласної ради.

Як повідомив «Прочерку» керуючим справами виконавчого комітету Черкаської міськради Микола Кудрявцев, з визначенням подальшої долі райрад вирішиться питання і їх фінансування.

"Рішення нинішніх районних рад юридично можуть бути визнані нелегітимними"

"Рішення нинішніх районних рад юридично можуть бути визнані нелегітимними"

– Депутати районних у місті рад у березні цього року відсидять п’ятий рік терміну своїх повноважень. Але ж за Законом України цей строк становить чотири роки…. Тож нині взагалі стоїть питання про виконання повноважень цими депутатами і виконавчими органами цих рад. Це питання особливо загострилося, коли з 1 січня вступив в силу Бюджетний кодекс України, відповідно до якого існують певні процедури фінансування. Крім того, за Законом «Про місцеве самоврядування» компетенція управління районами у містах – це компетенція міської ради. Зазвичай робилося так, що міська рада делегувала частину своїх повноважень районним у місті радам. На даний момент радам неможливо делегувати повноваження, оскільки у них невизначений правовий статус, оскільки чотири роки давно минули, а ми ж обирали депутатів райрад у 2006 році не довічно. І вони зараз прийматимуть рішення, які юридично можуть бути визнані нелегітимними взагалі. На даний момент міськрада після обрання має повне право не делегувати повноваження і таким чином вирішити питання про легітимність цих депутатів. При цьому у міськради перше питання, що виникає, – як нам продовжувати забезпечувати функції покладені на районні управління у районах (соціальні послуги і таке інше)? Міська рада придумала шлях розв’язання проблеми. Поки не створено нові підрозділи, не проведена реорганізація, ми райради фінансуємо. Тобто не даємо їм бюджет, який вони виділяють, як хочуть (встановлюють штатні розклади, премії тощо), щоб потім у нас не вистачило ні на що коштів. Ми фінансуємо їх цільовим методом, надаємо кошти на виконання соціальних функцій, покладених на них державою. Тобто послуги населенню надаються безперебійно, – розповів «Прочерку» Микола Кудрявцев. – І наступний етап: з метою легітимізації управління районами ми плануємо у себе в виконавчому комітету провести реорганізацію структури департаментів, щоб влити до них ті функції, які зараз виконують райони у місті. Фізично люди навіть можуть залишитися сидіти на старих робочих місцях, але це буде юридична реорганізація.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100