Покалічений гуртом провокаторів правозахисник на мітингу опозиції в Черкасах 6 квітня виявився адвокатом уманського опозиціонера Максима Полякова.

Молодик у спортивному по-звірячому побив мітингувальника

Молодик у спортивному по-звірячому побив мітингувальника

Нагадаємо, що на початку мітингу на учасників акції напали провокатори. Міцні хлопці, які прийшли на площу, швидко накинули на себе футболки з написом «ВО «Свобода» та «Бий жида» і напали на найближчих мітингувальників. Правозахисника Віктора Смалія покалічили досить серйозно, так що його зразу забрали до лікарні.

Як він пізніше повідомив журналістам «Дзвону», у нього закрита черепно-мозкова травма та підозра на перелом верхньої щелепи.

«Коли били, сказали: тобі привіт від Тулуба», – розповів Смалій.

Частину провокаторів, які одразу кинулись втікати, опозиціонери упіймали і здали міліціонерам. При цьому до правоохоронців охороні майдану довелось пробиратись через усю площу.

«Ми знали, що провокації можливі і були готові до них. Знали і про те, що молодики одягнуть такі футболки. Однак хочемо нагадати, що націоналісти ніколи не казали, що будуть бити жидів. У нас сьогодні відомі вороги – це Віктор Янукович, Микола Азаров, Дмитро Табачник», – заявив керівник Черкаської обласної «Свободи» Юрій Ботнар.

Як сказали свободівці, «тулубюгенд» переодягався у наметах Партії регіонів біля Будинку торгівлі.

Згодом, коли мітинг уже тривав, «тулубюгенд» спробував понівечити бутафорський постамент із портретом Сергія Тулуба в короні, однак цих провокаторів так само прогнали, а постамент поремонтували.

З приводу всіх провокацій народний депутат від «Свободи» Юрій Сиротюк готує звернення до Генпрокуратури.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100