реклама

реклама

Старіков: Я маю надію, що квартплату буде збільшено лише у півтори рази

Старіков: Я маю надію, що квартплату буде збільшено лише у півтори рази

У Черкасах квартплату вирішили піднімати не у 2, а в 1,5 рази. У результаті обговорення тарифів на квартплату, що відбувається у вигляді зустрічей працівниками Служб утримання будинків з мешканцями багатоповерхівок виявилося, що резерви на зменшення тарифів є. Майже дві сотні зустрічей працівників СУБів з черкасцями і понад 160 листів від громадян не були марними…

– Ми проаналізували звернення громадян і дійшли висновку, що резерви на зниження тарифів, на їх оптимізацію таки є. За цей час нам вдалося домовитися з підприємствами «Черкасиліфт», з Черкаською службою чистоти тощо, щоб вони понизили свій тариф. Це і той резерв, – зазначив 14 січня на прес-конференції в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу МВК Василь Старіков. – Також мешканці будинків відмовилися від деяких послуг: вони самі визначали, чи потрібна їм послуга по прибиранню східців тощо. Тож, якщо раніше ми очікували подорожчання тарифу удвічі, то після перегляду, врахування звернень і пропозицій громадян, я маю надію, що квартплату буде збільшено лише у півтори рази.

Наголосивши, що тарифи в Черкасах на сьогодні є одними з найнижчих в Україні, Василь Стариков разом з тим зауважив, що порівнювати їх з іншими обласними центрами некоректно.

– В Одесі вивіз сміття повністю оплачується містом, тобто не входить до складу тарифу. У Полтаві внутрішньоприбудинкові мережі обслуговуються за рахунок міста. Суми повністю дотують роботу ліфтів. Тобто кожне місто має свої особливості. У нас же місто сьогодні ніяких доплат за ту чи іншу послугу не в змозі взяти, бо бюджет цього не дозволяє. Це по-перше. А по-друге, сьогоднішній тариф вже не переглядався більш ніж 2,5 роки, а за цей час багато складових тарифу подорожчали. Це і заробітна плата, зросли ціни на горючо-мастильні матеріали тощо. Тож уникнути підвищення тарифу не вдасться, – пояснив Василь Старіков.

Також Василь Іванович наголосив, що всі найменш захищені категорії населення мають право звернутися за субсидією, якщо на оплату квартплати не вистачає коштів. У 90% випадків люди, що звертаються за цією допомогою, отримують її.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Kotovsky 24.01.2011 16:48
А щє одне питання, на яке має бути дуже цікава відповідь: куди, точніше на що, наші СУБи витрачають кошти, які по їхнім розписам значаться як "рентабельність", "накладні витрати" і інші витрати з "розмитими" призначеннями - це також немалий відсоток в тарифі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Kotovsky 24.01.2011 16:39
Я так зрозумів, що замість перегляду тарифів вони "чесно ;-) " викреслили зі списку "послуг" ті, які все рівно ніколи не надавались. Я не пам`ятаю, щоб силами СУБу прибирали сніг (чистили проїзди) у дворах багатоповерхіво к, прибирали сходи, ліфти, лагодили освітленя в тих самих під`їздах та багато інших так званих "послуг". Так що "резерви" для непідвищення тарифів на квартплату у них ще є, і не малі :lol: .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 ПЕГАС 19.01.2011 22:35
Дивлюсь на Василя Івановича і дивуюсь:як можна так брехати? Середня зарплата в СУБах 2500 тисячі гривень, а керівники отримують по 8 тисяч+ премія. Тому і ходять мужики в норкових шубах...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Санитар 19.01.2011 15:45
Известная практика. Крикнуть что тарифы будут подняты на 100%, (народ и при сегодняшних тарифах в ***, а руководители СУБов в норковых шубах и дорогих дубленках раздают интервью) то психологический шок, а потом вроде как сделать одолжение и поднять тариф ни много ни мало на 50% (плюсуйте сюда грядущее повышение та тепло, электроэнергию, продукты,бензин и т.д)то выглядет уже как манна небесная:). Вот и с тарифами на проезд..говорят 2-50, а когда сделают "снисхождение" то будет всего 2-25:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Меру-мерове! 18.01.2011 10:35
Пропозиція мерові: нехай громада ділить міську землю, надає дозволи на будівництво і займається рештою "жирненьких" питань, а мерія хай і далі тягне комунальну лямку, в яку її впрягає ЗАКОН. Ви не проти? Бо щось тільки найтяжче хочеться зпихнути з себе - те, де гроші заробити неможливо, їх тільки треба потратити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 ПВУ 17.01.2011 22:14
Поради виборцям України (ПВУ)ОСББ на що штовхають міські чиновники це зашморг на шиї, ніяких коштів на капремонт не виділяють. Щоб зменшити тарифи потрібно поприбирати посередників (Ліходькіна і його контору, відділи пропаганди) на це йдуть кошти громади. Мер виграв тендер під виборів на якісне керівництво містом і маємо право його питати що він робить і як якісно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100