До чергової частини Уманського міськвідділу міліції надійшло 23 заяви від громадян з повідомленням, що їх ошукали. Сума грошових коштів, втрачених потерпілими, становить більше 50 тисяч доларів.

Уманчани повідомляли правоохоронцям схожі факти перебігу подій. Вони розповідали, що тривалий час намагалися знайти роботу, але це їм не вдавалося. Та врешті-решт, щоденно переглядаючи оголошення про роботу в газетах та спілкуючись із знайомими, вони дізнавалися, що їм може допомогти один дуже порядний чоловік. Громадяни відразу ж телефонували до цього добродія та просили про допомогу, і чоловік радо погоджувався вирішити всі проблеми з працевлаштуванням.

При зустрічі громадянин показував свої документи та розповідав про фірму, на яку працює. Він обіцяв, що допоможе працевлаштуватися за кордоном, але для цього була потрібна передоплата. «Роботодавець» поводив себе переконливо, витримано і нічого в його поведінці не викликало підозри.

Після завершення розмови довірливі громадяни надавали зловмисникові обумовлену суму грошових коштів та відповідні документи. Отримавши кошти, чоловік запевняв людей, що на підготовку документів потрібен деякий час і зовсім скоро вони поїдуть працювати. Вказаний ним термін минав і поступово з’ясовувалось, що виникали деякі труднощі, які незабаром будуть усунені. Але залагодження цих «труднощів» переростало в безкінечні обіцянки. А згодом чоловік взагалі переставав відповідати на телефонні дзвінки охочих працевлаштуватися.

Як повідомив заступник начальника-начальник кримінальної міліції Уманського МВ УМВС майор міліції Олександр Мельник, отримавши всю необхідну інформацію від ошуканих громадян, працівники міліції розпочали пошуки цього громадянина. Невдовзі правоохоронцями з’ясували особу зловмисника і те, що він вже притягався до відповідальності за скоєння схожих діянь та був засуджений до трьох років позбавлення волі.

Оперативники почали працювати над встановленням місця знаходження ошуканця. Але чоловік, назбиравши грошей з клієнтів, почав переховуватися. Після проведення ряду оперативно-розшукових заходів міліціонери отримали інформацію про можливе місце знаходження втікача, де його згодом і було затримано. Чоловіка доставили до Уманського міськвідділу міліції.

На цей час до Уманського міськвідділу міліції надійшло 23 заяви від громадян, а сума грошових коштів втрачених потерпілими становить більше 50 тисяч доларів.

Слідчим відділом Уманського МВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), що карається штрафом від  п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Триває слідство, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100