Із 16 квітня і до кінця робочого тижня, внаслідок впливу азовського антициклону, на Черкащині переважатиме сонячна та суха погода, з температурою вдень – 13-18 тепла, вночі – 2-7º тепла.

Така погода сприятиме активному розгортанню весняно-посівної кампанії на всій території області, запевняє начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

21-22 квітня, внаслідок впливу циклону із заходу, на території області місцями пройдуть невеликі дощі, температурний фон дещо знизиться.

За даними метеостанції «Черкаси», 13 квітня відбувся стійкий перехід середньодобової температури повітря через +8º, з чим пов’язується закінчення опалювального періоду. Ґрунт на глибині 10 см по всій області вже прогрівся до 8-10º тепла.

Минулими вихідними максимальні температури підвищувались до 10-15º тепла. Враховуючи, що природа пробудилася, заморозки в цей період вважаються стихійним гідрометеорологічним явищем. Проте в найближчий час зниження температури повітря та на поверхні ґрунту до від’ємних значень не очікується.

Дощі, що пройшли 13-14 квітня, кількістю 8-14 см, призвели до чергового перезволоження ґрунту та призупинили сівбу.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100