lisss У цьому році на Черкащині планується створити нові ліси на площі 1800 гектарів, що на 200 га більше, ніж у 2009 році. Про це повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Кошин під час обласної координаційної наради.

Загалом же, звітуючи про роботу управління за 2010 рік, Юрій Кошин зазначив, що в цілому лісогосподарські підприємства області спрацювали ефективно та рентабельно. Серед позитивних зрушень минулого року було відзначено збільшення площ нових насаджень, які перевищили площу зрубів майже у півтора рази. Так, лісовідтворення проведено на площі 1600 гектарів, з них майже 400 гектарів нових лісів на землях непридатних для сільськогосподарського використання.

За минулий рік забезпечено зростання основних виробничих показників у порівнянні з 2009 роком, обсяг реалізованої продукції підприємствами склав 137 мільйонів гривень, і зріс порівняно з 2009 роком на 31%.

Позитивну динаміку має і розмір заробітної плати працівників галузі. Завдяки системній господарсько-фінансовій діяльності, в минулому році її вдалось збільшити на 450 грн., а в грудні вона сягнула 2600 грн.

Однак, залишається ряд питань, що потребують вирішення. Неодноразово голова облдержадміністрації Сергій Тулуб наголошував на необхідності продовження активної роботи щодо підпорядкування відомчих лісів єдиній державній структурі, вирішення питань з мисливськими угіддями. Значної уваги, на думку очільника області, потребує також розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури лісових масивів Черкащини. Серед окреслених пріоритетних завдань на 2011 рік було названо також збільшення загальної площі лісів та своєчасного їх відновлення, підвищення продуктивності та покращення санітарного стану лісових угідь, збільшення ефективності господарювання та залучення інвестицій в переробну галузь.

Про це повідомляє офіційний портал Черкаської облдержадміністрації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100