реклама

реклама

Із 20 до 26 квітня 10 ентузіастів на чолі з головою спілки прихильників бойового гопака в місті Черкаси Олександром Проценком йдуть у шестиденний похід Дніпром, повідомляє сайт «Пункт».

Стартуватимуть учасники в Києві, а зупинятимуться в Українці, Ржищеві, Трахтемирові, Каневі й Черкасах.

– Ідея виникла, коли переглянув фільми «Чайка «Пресвята Покрова» та «Чайка «Спас» на Кам’янській Січі», – каже Олександр Проценко. – Такий захід організовуємо вперше. Екіпаж практично скомпонований.

Щодня веслувальники проходитимуть на човні близько 30 км, а також влаштовуватимуть майстер-класи у містах, де зупинятимуться, зокрема показові виступи із шаблями, різноманітні фаєр-шоу та ходьбу по вугіллю.

Зі слів організатора, основна мета заходу – пропагування здорового способу життя, а також відродження Української Козацької Флотилії. Таким чином учасники хочуть популяризувати бойовий гопак як лицарське, бойове мистецтво українського народу.

26 квітня учасники прибудуть до Черкас, де їх зустріне директор ДЮСШ з веслування Катерина Коваленко та її підопічні. Проте основні церемонії нагородження проходитимуть 1 і 2 травня на базі дитячо-юнацької школи з веслування, де відбудеться «Свято спорту-2013», присвячене відкриттю нового веслувального сезону та популяризації веслувальних видів спорту.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100