Черкаська обласна прокуратура відреагувала на запит депутата облради Наталії Старікової стосовно порушення природоохоронного законодавства під час будівництва гелікоптерного майданчика в с.Пекарі на Канівщині.

Так, в прокуратурі повідомили, що ретельну перевірку для усунення порушень та притягнення винуватих осіб до встановленої законом відповідальності доручено провести Територіальному управлінню державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки в Черкаській області.

Яке, в свою чергу, з'ясувало, що видобуток піску для будівельних робіт гелікоптерного майданчика на кар'єрі в Пекарях був незаконним. До територіального управління Держгірпромнагляду в області не надавалися необхідні для видобутку піску документи: акт гірничого відводу на експлуатацію родовища, план розвитку гірничих робіт по видобутку копалини, матеріали щодо отримання спеціального дозволу на експлутацію родовища піску.

Відтак підрядник ТОВ "Льодові арени", котрий видобував на місцевому кар'єрі пісок для будівництва майдачника, поставив під загрозу безпеку людей, майна і навколишнього природного середовища.

Триває перевірка. Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації політичної партії "Фронт Змін".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100