Черкаська спілка художників України уклала угоду про співпрацю із Всеукраїнським благодійним фондом «Дитячий світ» щодо проведення Пленеру на тему «Моє улюблене місто Черкаси», приуроченого до Дня міста. Живописні роботи, результати Пленеру у вигляді тематичної виставки, будуть виставлені у ПК «Дружба народів».

У Пленері візьмуть участь 13 черкаських художників та 2 київських.

На думку Голови наглядової Ради Фонду «Дитячий світ» Валентини Жуковської, Пленер, присвячений Дню міста, буде першим у послідовній програмі співпраці із Черкаською спілкою художників України.

– Всеукраїнський благодійний фонд «Дитячий світ» одним із основних своїх пріоритетів вважає співпрацю із творчими спілками та об’єднаннями. Протягом усього часу мистецтво та культура існувало за рахунок меценатської підтримки. Ще донедавна держава надавала таку підтримку нашим творчим спілкам. Сьогодні ж черкаські художники позбавлені, на жаль, тих можливостей розвитку, які були раніше, – говорить Валентина Борисівна. – Зі свого боку, ми дуже сподіваємося на підтримку черкаської спілки художників при організації наших інших культурних ініціатив, зокрема і для талановитих дітей. Зараз ми розглядаємо проведення такого ж пленеру, але для зовсім юних митців.


Голова Черкаської обласної організації Національної спілки художників України Юрій Іщенко вважає, що інтерес до таких пленерів з боку як черкаських, так і київських художників буде досить значним:

– Для нас, художників, Пленер – це засіб спілкування та підвищення своєї творчої майстерності. Ми сподіваємося, що з цих ініціатив справді народиться серйозна програма співпраці.

На думку відповідального секретаря Черкаської обласної спілки художників,  заслуженого художника України Івана Фізера, організація таких заходів сприятиме не тільки творчому розвитку черкаських художників, а й популяризуватиме Черкаси у творчому середовищі.

– Останнім часом не так і багато ми маємо можливостей брати участь у Пленерах. І кожен такий захід – це унікальний обмін творчим досвідом, емоціями, знаннями. Але, крім того, проводячи черкаський пленер, ми свідомі того, що популяризуватимемо наш край і серед наших колег. Сподіваюся, черкаські мотиви захоплять наших побратимів із Києва і вони закохаються у наше місто, як і ми всі,  – говорить художник.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100