реклама

реклама

У ці хвилини на Черкащині триває нарада «Підбиття підсумків роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території за 2010 рік та пріоритетні завдання на 2011 рік». Як і очікувалося, для участі у нараді в область приїхав колишній головний регіонал Черкащини, а нині заступник Міністра надзвичайних ситуацій України Віталій Бут.

Перед початком наради Віталій Петрович у компанії з начальником Управління МНС України в Черкаській області Віктором Гвоздем, першим заступником губернатора, що є головою комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сергієм Рябцевим та іншими високопосадовцями у сквері за обласним Будинком рад оглянув пожежно-рятувальну техніку черкаських рятувальників.

Цікаво, що як анонсувалося на сайті МНС області, нарада повинна була пройти під головуванням голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба. Однак огляд техніки пройшов без його участі. На момент написання замітки, губернатор не був помічений і у залі засідання.

Віталій Бут приїхав інспектувати "рідну" Черкащину (ліворуч - начальник УМНС Віктор Гвоздь)

Віталій Бут приїхав інспектувати "рідну" Черкащину (ліворуч - начальник УМНС Віктор Гвоздь)

На початку наради Віктор Гвоздь розповів присутнім наскільки складним для черкаських рятувальників був минулий рік та про плани на майбутнє.

Зокрема, головний рятувальник області поінформував, що протягом минулого року, незважаючи на сувору зиму і спекотне літо, в області виникло 4 надзвичайних ситуації, що на 1 або 20% менше, ніж у 2009 році. Також зменшилася загибель людей на 33,33%, а кількість постраждалих зменшилася вдвічі.

Однією з нагальних проблем цивільного захисту області Віктор Гвоздь назвав загальний рівень організації пожежегасіння на селі. Актуальними в області є і проблема протипожежного захисту лісів, надзвичайні події на водних об’єктах тощо.

Серед великих і складних пожеж, які торік ліквідовували пожежно-рятувальні підрозділи області, начальник УМНС області назвав і пожежу в трьохповерховій будівлі виробничого цеху з виготовлення ліжок ортопедичних матраців на території черкаського ВАТ «Темп».

Розповів Віктор Гвоздь і про допомогу черкаських фахівців іншим областям чи навіть країнам. Так, червні минулого року особовий склад Головного управління МНС області у складі зведеного загону МНС України надавав допомогу у ліквідації наслідків паводку у Польщі. А у серпні підрозділ управління МНС області допомагав гасити лісові пожежі у Дніпропетровській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100