Сьогодні до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба звернулись представники Черкаської міської громадської організації «Об’єднана єврейська громада» з проханням якнайшвидше розслідувати інциденти на Театральній площі 6 квітня.

«Ми б дуже не хотіли, щоб «єврейське питання» стало розмінною картою в політичній боротьбі на Україні», – зазначається в листі.

Голова ОДА розділяє позицію та стурбованість єврейської громади з приводу останніх подій, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

«Неприпустимим є замовчування фактів антисемітизму. Ми доклали багато зусиль для врегулювання ситуації навколо паломництва брацлавських хасидів, аби відносини між представниками різних держав базувались на принципах толерантності та взаємоповаги. Тому особливо небезпечним є штучне нагнітання напруги з боку окремих політичних сил навколо міжнаціональних стосунків та пропагування розбрату. Особливу стурбованість викликають заклики до так званого самостійного розслідування інцидентів, пов’язаних з проявами національної нетерпимості. Спроби підмінити правоохоронні органи «судом Лінча» можуть привезти до спалаху насильства в місті. Я вже давав доручення правоохоронним органам провести розслідування подій 6 квітня і мене обурює, що досі не знайдено винуватців хуліганства. Влада і правоохоронні органи мають дати рішучу відсіч всім, хто хоче порушити громадський спокій черкащан та використовує міжнаціональні відносини у власних інтересах», – зазначив Сергій Борисович.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100