Громадська ініціативна «Зробимо Україну чистою!» збере на завтрашньому суботнику три тисячі черкащан.

Сьогодні ж голова Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ» Валентина Жуковська зустрілася з учасниками, аби обговорити план дій та вислухати їхні пропозиції.


– Мета такої ініціативи – простими речами зробити наше щоденне життя комфортнішим та якіснішим. До неї може долучитися кожен, адже тут немає ніяких кваліфікацій та регламентів. Кожен може вийти, попрацювати і побачити результат своєї роботи, – каже Валентина Борисівна.

Загалом міжнародний проект «Let’s Do It!», до якої і входить всеукраїнська ініціатива, відбувається у 96 країнах, де організатори планують зібрати близько трьох мільйонів осіб.


У Черкасах ініціатива проходить удруге. У 2012 у ній взяли участь 500 волонтерів, силами яких було зібрано близько п’яти тонн сміття. Цього року ініціатори хочуть об’єднати акцією трьох тисяч черкащан. Для них підготували 16 локацій. А після роботи усіх запрошують до Парку Хіміків, де буде невеличка розважальна програма.


Серед учасників 1 300 осіб – школярі. Для них організатори теж підготували кілька цікавинок. Зокрема, завдяки старанням дітей у Парку Хіміків з’явиться дитяча алея.

– 64 деревця будуть висаджені в Парку Хіміків. Усі ці дерева – іменні. Батьки та діти вже знають, які дерева саджатимуть. Кожна дитина отримає спеціальну табличку, на якій зможе написати імена посаджених дерев. Я впевнена, що такі акції розвиватимуть у дітей почуття поваги до природи. Коли вони самі їх садитимуть, будуть про них піклуватися, то розумітимуть, що треба берегти те, що навколо, – розповіла Валентина Жуковська.

Учасники завтрашньої акції переконують: такі ініціативи сприятимуть тому, що жителі міст ще менше смітитимуть та більше любитимуть природу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100