Учора під час наради щодо стану та перспектив розвитку м’ясо-молочної галузі Черкащини голова облдержадміністрації Сергій Тулуб повчав голів районів, як повинні працювати виробники м’ясо-молочної продукції на їхніх територіях. Для прикладу очільник області взяв Золотоніський район.

– Хто з керівництва Золотоніського району присутній? – запитав Сергій Борисович.

На цих словах підвівся перший заступник голови Золотоніської райдержадміністрації Олександр Пузєєв.


– Є Золотоніський район... Сідати ще не треба, – не дав сісти на місце Олександру Івановичу губернатор. – Є в Золотоніському районі село Софіївка. Пам’ятаєте, стихійний ринок там був. Колись уночі там їхав. Дуже важо було їхати: темрява, стоять великовантажні машини тощо, і люди бігають уночі. Я зупинився, пішов подивився. Ще тоді ніхто знав, що я голова облдержадміністрації. Було доручення, щоб виробники Золотоніського району були представлені на цій території. Нещодавно я їду, і що бачу: моє доручення не виконане. Чому це дозволяє сільський голова, голова району. Чому не виконується? Поряд село Піщане, де знаходиться товариство «Маяк», що є одним із прикладів розвитку тваринництва та молочарства. Вони виробляють продукцію, а цієї продукції немає у фірмових магазинах, лавках. Це ж функція керівництва району? Де ваш патріотизм?

Сергій Тулуб наказав записати окреме доручення своєму заступнику Анатолію Івашкевичу та голові Золотоніської райдержадміністрації Оксані Криницькій, щоб до 9 травня в районі був намет, у якому була б представлена продукція товариства «Маяк».


– Зрозуміло чи ні? І запишіть це у протокол під мій особистий контроль, – наголосив Сергій Борисович і тільки після цього дозволив сісти на місце першому заступнику Золотоніської РДА.

Потім губернатор почав пояснювати керівникам приватних підприємств та ринків, що все залежить тільки від них. Збільшити бізнес вони можуть, на переконання очільника області, якщо більше вироблятимуть продукції, реалізовуватимуть її за доступними цінами і не витрачатимуть кошти на транспортні витрати.

– Не везти це за сотні кілометрів, а продавати свіженьке людям. І треба шукати інші сприятливі форми цієї реалізації. Як-то кажуть, доставка додому. Це як гаряча чи яка там вона піца. Так от і ви робіть так. Додому, до хати привезли шматочок м’яса, кільце, як кажуть, ковбаси, ще й пляшку горілки, – додав жартома голова ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100