Перший заступник губернатора Сергій Рябцев (справа) інформує заступника МНС про протипожежну готовність Черкащини

Перший заступник губернатора Сергій Рябцев (справа) інформує заступника МНС про протипожежну готовність Черкащини

2 млн. грн. виділено в обласному бюджеті на 2011 рік для попередження виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Про це сьогодні під час наради рятувальних служб Черкащини повідомив перший заступник голови обласної держадміністрації Сергій Рябцев.

Щодо проблем Черкаської пожежної служби, то Сергій Віталійович зазначив, що потребує уваги детальніше спостереження за водоймами області.

– З початку року зросла кількість загиблих на водоймах області. Ми зобов’язані у кожному селі мати щонайменше 10 осіб, які знають, як надавати першу медичну допомогу, – сказав Сергій Рябцев. – Також ми маємо налагодити більш тісний зв’язок зі ЗМІ, оскільки газети рясніють публікаціями про ліквідацію надзвичайних ситуацій, а от про їх попередження майже нічого немає.

На нараді піднімали питання і щодо пожежогасіння у сільській місцевості. За словами присутнього на нараді заступника Міністра надзвичайних ситуацій України Віталія Бута, сьогодні в області вже із 12 сільських пожежних команд, котрі існували на початку минулого року, нині сформовані 55 рятувальних загонів. Проте Сергій Рябцев зауважив, що розпорядження ОДА про створення пожежних команд виконано не у повному обсязі. Зокрема це стосується Драбівського, Маньківського, Шполянського і Корсунь-Шевченківського, Канівського, Монастирищенськоо та Христинівського районів.

Заступник Міністра надзвичайних ситуацій наголосив, що одним із пріоритетних завдань на 2011 рік є «підвищення активності реагування сил МНС на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру через розвиток регіональних центрів швидкого реагування та технічне переоснащення підрозділів цивільного захисту».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100