Запізніла реакція міської та обласної черкаської вл ади на провокацію невідомих молодиків, що на мітингу опозиції 6 квітня прийшли на Театральну площу в футболках "Бий жидів!", здивувала голову обласної "Батьківщини" Анатолія Бондаренка.

"Пройшло два тижні після того, як події на Театральній площі з горезвісними футболками із закликами "Бий жидів" опинилися в центі уваги світової громадськості. І раптом Сергій Олегович Та Сергій Борисович наввипередки розпочали показові виступи, хто з них більший поборник захисту інтересів єврейської громади. У той час як свідомі черкащани з першого дня провокації обурювалися і вимагали розслідування та інформування суспільства, обидва "керманичі" відмовчувалися, як заколотники, до яких ведуть стежки злочину, а тоді, коли глеки побили, почали тицяти один в одного пальцями, - дивується Анатолій Бондаренко. - Сергій Борисович лише з йому відомих причин кваліфікує дії хлопців як звичайне хуліганство, певно, хоче "відмазати" найманців-молодиків, в той час як світова громадськість відносить подібні злочини до найтяжчих, враховуючи жахливі наслідки, до яких вони можуть призвести. Насправді розпалювання міжнаціональної ворожнечі карається реальним тюремним терміном від 5 до 8 років в'язниці, бо провокатори  діяли організовано, групою. Хоча причина цих провокацій, вірогідно, цілком банальна, черкащани вважають організаторами злодійства місцевий осередок Партії регіонів. Журналісти бачили, як ці молодики збиралися поблизу палаток регіоналів, а потім у них же й перевдягали ті футболки".

"Я впевнений, що у випадку чесного і фахового розслідування місцевим "креативникам" від ПР доведеться відповідати перед законом за те, що за 200 чи 300 гривень "втемну" вивели "телепнів" порозважатися на площу. Ми в глибині душі розуміємо, що ну ніяк не схожі ті хлопці на антисемітів, мені здається, що більшість із них і не розуміли, що за це можуть сісти до в'язниці. Хоча незнання закону, як кажуть, не звільняє від відповідальності за злочин... Я б порадив Одаричу і Тулубу не воювати за пальму першості, хто з них більший правозахисник. Вони одного поля ягоди... Тим часом скандал, який  розгорівся уже по всьому світу, прославив черкаську владу і кишенькову міліцію, яка, озираючись на Тулуба, боїться пальцем ворухнути у справі провокаторів", - цитує прес-служба черкаської опозиції слова Анатолія Бондаренка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100