реклама
Sucurity Police

реклама

Міліція виштовхує черкаських підприємців у політику

Міліція виштовхує черкаських підприємців у політику

Обурений підприємець, співголова Черкаського бізнес-клубу Сергій Калиновський повідомив «Прочерку», що незадовго до Дня Соборності його викликали в УБОЗ «поговорити» і радили не їхати 22 січня на акції до Києва. Нагадаємо, що опозиція закликала всіх небайдужих українців відсвяткувати День Соборності на Майдані Незалежності, провівши акції протесту.

– В УБОЗі мені сказали, мовляв, ви ж розумієте, що 22 числа нікуди їхати не потрібно. Усе якісь натяки. Як у 37-му році… Але зазначу, що я не збирався їхати 22 січня у Київ, – повідомив Сергій Калиновський. – Бо цього дня акції в Києві організовує політична сила. А ми ж, підприємці, самі по собі аполітичні. Принаймні наш Черкаський бізнес-клуб.

За інформацією пана Сергія, в УБОЗ викликають і керівників інших черкаських громадських організацій.

– Викликали поговорити, через деякий час прислали повістку на завтра. Я запитую, через що мене викликають, а мені кажуть, що скажуть потім. Куди ж це годиться?.. – міркує Сергій Калиновський.

– «Вам необхідно з’явитися для проведення допиту в якості свідка до службового приміщення УБОЗ УМВС України в Черкаській області, за наступною адресою… до заступника начальника слідчого відділу Р. П. Андріяша», – цитує по телефону «Прочерку» отриману повістку голова громадської Черкаської правозахисної організації «Актив Черкащини» Руслан Зоря. – Викликають мене, я так розумію, у справах «податкового» Майдану. У повістці ж не написано чого мене викликають. Просто необхідно з’явитися. Стосовно теми, через яку мене викликають (я так розумію, що мова йтиме про псування підприємцями під час «податкового» Майдану тротуарної плитки на Майдані Незалежності), то вважаю, що людям просто немає чого робити, тому вони витрачають державні кошти на абсурдні розслідування. Кого вони, насправді, шукають?

Цікаво, що Руслан Зоря через особисті переконання теж не збирається їхати 22 січня до Києва.

Як повідомляла «Українська правда» про можливе «кровопролиття», яке заплановане на 22 січня у Києві, заявляв під час виступу у Верховній Раді міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Пізніше, з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ракушняка, «УП» повідомила, що інформація про заворушення під час акції у День Соборності на даний момент не підтверджується.

реклама

Коментарі  

 
0 #7 zarobitchanin 23.01.2011 02:52
V UKRAINI PORUSHUIUT& PRAVA LUDINI I KONSTUTUZIU! GAN&BA TAKIY VLADI!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 Фігаро 21.01.2011 18:22
Та що там казати. УБОЗ - це взагалі "безпрєдєльщікі". Бандити відпочивають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 політик 21.01.2011 09:29
Представники правоохоронних органів придумали роздавати можливим відвідувачам зборів громадян мовою оригіналу "ОФІЦІЙНІ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ", в якому повідомляли про кримінальну відповідальніст ь за дії по блокуванню транспортних магістралей, закликів до зміни влади, порушення громадського спокою тощо і наполеглево просили під ним розписатися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Експерт 20.01.2011 20:24
Такі реакції з боку влади щодо "можливих майбутніх подорожей" лише підкреслюють її безпорадність та страх перед власними громадянами. Не дай боже сподобляться на новий майдан???!!! Однак, якщо є бажання підняти рейтинг геть деморалізованої опозиції, то саме в такий спосіб це зробити найефективніше. Саме з допомогою силових структур, які натхненно виконують подібні накази, регіонали самі того не підозрюючи почали роздмухувати останню кволу жаринку у практично згаслому вогнищі опозиції... Методи ще ті, та тільки варто нагадати декому, що сьогодні не 1937, а 2011 рік, а Україна не Росія і тим більше не Білорусія...Те, що ситуативно спрацює і створить іллюзію повного контролю за ситуацією сьогодні - вилізе боком в геометричній прогресії завтра! Шкода лише порядних офіцерів, які ще залишилися в органах і змушені виконувати такі безглузді накази, бо - "чим далі у ліс тим більше дров"!!! ТРИМАЙТЕСЯ і ті і інші, бо всі ми, як відомо БУДУЄМО!!! Ось лише що і для кого?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #3 Україна 20.01.2011 18:00
Влада на скільки перелякана,що ладна всим повістки повиписувати на 22 січня.Скоро дійде щоб приміром поїхати до кума в Київ :cry: на день народження у них дозвіл питати треба .ДУРДОМ ПРАЦЮЄ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 Арсен 20.01.2011 17:57
Жаль що підприємці відгородились від політиків. Це схоже на овечок які гучним беканням домоглися собі їсти при цьому не розуміючи куди спрямуються засвоєні жири. Після "підприємницьоко го майдану" влада добре засвоїла що "нагинати" вас треба поодинці. Що вони успішно і роблять. Адже досвід говорить: не доведена до кінця революція - це бунт, а з бунтівниками розмова коротка. Після свого майдану підприємці "не пішли далі" - не усунули причини майдану, терпляче переносять міліцейські переслідування. Тому якщо підприємці будуть і надалі відгороджуватис ь від політики - їм хана. Завтра активістів пересаджають, а інших поставлять в обслуговування влади. Радив би звернути підприємців свою увагу на журналістів. Ті не відгороджуючись від політики, приймаючи активну участь у ній змогли домогтися своєї згуртованості. За кожного скривдженого журналіста стають горою. Тому і відношення влади до них інше. І в історії вони займають достойне місце і ім'я.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 Детектор 20.01.2011 17:19
А як відносно гарантованих Конституцією свободи пересування, волевиявлення і зібрання громадян?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100