реклама

реклама

У ніч із суботи на неділю в райцентрі Тальне невідомі вандали побили й поскидали з могильних плит пам'ятники померлим. Найбільше постраждав пам'ятник колишнього голови районної державної адміністрації Миколи Гаваги, пише «Газета по-українськи».


– Я був у неділю на кладовищі, – каже житель міста Володимир Касьянчук. – Побачив складений із уламків пам'ятник Гаваги. Поруч лежав пам'ятник колишнього директора щебеневого заводу Безбородова. Очевидно, вандали підважували пам'ятники ломами й тоді трощили. Бачив міліціонерів із собакою. Вони носили якісь валізи. Мабуть, знімали відбитки пальців.

Начальник Тальнівського РВ УМВС Іван Корнацький зазначає, що міліція проводить слідчі дії. Встановлюються мотиви злочину й особи вандалів. Винних ще не знайшли.

Колишнього голову РДА Миколу Гавагу за часів президента Кучми звинуватили в підготовці замовного вбивства. Його заарештували працівники уманського управління по боротьбі з організованою злочинністю на робочому місці. На очах у секретарки вивели з кабінету в наручниках. Однак доказів його вини міліціонери не знайшли. Через п'ять місяців Миколу Гавагу випустили. У січні 1999-го він приступив до виконання своїх обов'язків. Але в травні Кучма звільнив його з посади.

У грудні 1999 року Гавага потрапив в аварію під Черкасами. За кілька днів помер. Колишній голова був найбагатшою людиною Тальнівщини: першим побудував двоповерховий будинок, придбав джип.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100