реклама

реклама

Упродовж години оперативники карного розшуку Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області змогли встановити особи та затримати трьох чоловіків, які на одній з вулиць райцентру побили до непритомного стану та пограбували 37-річного чоловіка.

Мимовільними свідками розправи над чоловіком стали випадкові перехожі, побачивши яких нападники почали тікати. Потерпілого було відразу госпіталізовано, а на місці події розпочали роботу працівники слідчо-оперативної групи.

– Саме завдяки небайдужості громадян потерпілому відразу викликали «швидку» та вчасно надали необхідну медичну допомогу, – розповідає начальник Овруцького РВ Володимир Башинський. – Також випадкові свідки події змогли доволі детально описати працівникам міліції нападників, що допомогло оперативно скласти та розповсюдити орієнтування з їхніми прикметами та фото.

За словами очевидців, невідомі пирснули чоловікові в лице з аерозольного балончика, від чого той втратив орієнтир, а потім почали бити. За мить нападники стягнули з потерпілого жилет, у кишенях якого знаходились 5 тисяч гривень та мобільний, й кинулись тікати.

Утім уже за годину всі троє були затримані оперативниками на околиці райцентру та доставлені до відділу міліції.

Уже там з’ясувалося, що двоє нападників є жителями Черкаської області, а третій – із Закарпаття. Чоловіків поєднує спільне кримінальне минуле – у кожного з них, незважаючи на молодий вік (від 24 до 36 років), за плечима не один термін відбування покарання у місцях позбавлення волі за вчинення крадіжок, грабежів та розбоїв.

За попередньою інформацією, приїхали затримані до Житомирщини з такими ж помислами.

Нині чоловіки перевіряються щодо причетності до інших кримінальних правопорушень, вчинених на території Овруцького та сусідніх районів області. Під час затримання в них було вилучено одяг, гроші та інші речі, відібрані у потерпілого. Сам же чоловік перебуває на стаціонарному лікуванні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Цього разу затриманим загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна, інформує прес-служба МВС України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100