реклама

реклама

У Черкаському державному бізнес-коледжі відбувся щорічний обласний чемпіонат із кіберспорту, інформує молодіжний портал «Пункт».


– Цього разу захід проводимо уже дванадцятий раз, – розповідає організатор змагань Віталій Оліфіренко

За його словами, жодних вікових чи гендерних обмежень під час реєстрації не було. Тому вік учасників змагань коливався від 10 до 35 років. 

Були представлені різні соціальні групи: учні, студенти та навіть директори відомих фірм. Цікаво, що дівчата також брали участь у чемпіонаті на рівні з хлопцями, навіть у Counter-Strike. 

Взагалі змагання відбувалися з чотирьох дисциплін: Counter-Strike, Dota 2, FIFA, Need for Speed. 

До речі, позмагатися у віртуальному світі вирішили гості і з інших міст, зокрема із Дніпропетровська та Києва. 

Віталій Оліфіренко зізнається, що здивований чималою кількістю охочих позмагатися: 

– Ми навіть самі не очікували, що буде близько 400 учасників. Планували, звичайно, що їх буде більше, порівняно з минулими роками, де кількість не перевищувала 180 геймерів, але не думали, що аж настільки. 

Організатор каже, що учасників могло бути ще більше, проте цими днями проходили змагання з дисципліни «Dota 2» в Польщі, де призовий фонд чемпіонату становить 35 тис. дол. Тому професійні геймери показували там свою майстерність. 

Студент ЧДТУ Іван Одінцов уже чотири роки поспіль бере участь у змаганнях і завжди задоволений:

– Я завжди посідаю призові місця, тому мені подобається. Кіберспорт – це також спорт і він процвітає. Я навіть не здивуюся, якщо його зарахують до програми Олімпіади. 

Іван грає в комп’ютерні ігри вже років 10, проте основне його захоплення – FIFA. Каже, що обрав саме цю гру, бо в реальному житті також любить побігати з м’ячем.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100