реклама

реклама

Дізнаючись від екс-заступників міського голови Черкас про те, де вони після звільнення працевлаштувалися, «Прочерку» довелося чути гіркоту у відповідях деяких колишніх високопосадовців. Лише екс-перший заступник мера Микола Шкарабура відповідав бадьоро і здавалося, зовсім не шкодує, що не сидить у владному кабінеті. Власне, він єдиний, хто звільнився за власним бажанням. Нині він на пенсії.

І Шкарабура (праворуч), і Александров - пенсіонери, які шукають себе поза мерією, де донедавна працювали заступниками міського голови

І Шкарабура (праворуч), і Александров - пенсіонери, які шукають себе поза мерією, де донедавна працювали заступниками міського голови

У свою чергу, колишній заступник міського голови Сергій Гура, що займався земельними питаннями коротко повідомив «Прочерку», що він зараз ніде не працює. Зауважимо, що Сергій Гура нині є депутатом обласної ради від партії «Нова політика». Ще перед цим на запитання «Прочерку»: «Де ви працевлаштувалися після звільнення?» – екс-заступник мера Андрій Дзюба, що був куратором комунальної сфери, неохоче повідомляв, мовляв, ще вирішує питання щодо своєї майбутньої роботи.

Найбільше накипіли, як склалося враження, у Володимира Александрова. Нагадаємо, як повідомляв «Прочерк», Володимир Аркадійович і після звільнення продовжує працювати у сфері ЖКГ.

– А що, не могли запитати у міськвиконкомі де я працюю, що до мене телефонуєте? Чи вони не цікавляться, де колишні їхні колеги працевлаштувалися? – запитав тоді під час розмови Володимир Александров.

– Хотіли запитати особисто у вас. А чи не жалкуєте, що пішли з міськвиконкому?

– Зовсім не жалкую. Перерахував собі пенсію державну. І у мене дуже достойна пенсія, але не називатиму її, щоб вона не афішувалася. Крім того, я отримую нормальну зарплату, вищу ніж та, яку я отримував у виконкомі. Тож маю достатньо коштів і займаюся справою, якою займався все своє життя – енергетикою. Яким чином ми пішли? (мається на увазі, попередні заступники мера – ред.). Я б не хотів говорити про те, як пішли і Шкарабура, і Гура, і навіть Дзюба. Останній навіть вже не знаю, чи був, чи є другом міського голови. Так от, ніхто не був попереджений про звільнення до самої сесії. Чи порядно це з боку того, хто мав повідомити про звільнення. Треба ж було хоч переговорити…

– Микола Шкарабура ж начебто за власним бажанням пішов?

– Так, бо він відчув що так буде. Він проявив внутрішню силу, сказав, що він генерал і чхав на те, щоб хтось за нього його долю вирішував. Інші… Ніхто не був повідомлений про те, що їх «підуть». Заступники взнали про те, що на сесії таке питання виноситиметься від чужих людей.

"З екс-заступниками ми, можна сказати, були союзниками. Але все рівно при цьому не було повної підтримки..."

"З екс-заступниками ми, можна сказати, були союзниками. Але все рівно при цьому не було повної підтримки..."

Чому ж міський голова Сергій Одарич пропрацював першу каденцію з однією командою, а на початку другої оновив весь склад? Чи був попередній склад заступників йому нав’язаний? З цим запитанням ми звернулися до Сергія Олеговича.

– Ви знаєте, тут немає якогось єдиного підходу. По кожній персоналії є окрема позиція. Десь вона є політичною. Десь вона була елементом компромісу. Щодо інших… Я дуже не хотів, щоб ішов, наприклад Микола Шкарабура. Але він сказав, що до виборів допрацює, а далі йтиме на пенсію, відпочиватиме. Щодо декого, то нині стоять трохи вищі вимоги, а людина не підтягується до них. Однієї причини, через що повністю оновився склад заступників, назвати не можна.

– Отже, сказати, що хтось був нав’язаний, також не можна?

– Безумовно. Це не та ситуація, яка була перші два роки моєї роботи на посаді мера, коли я працював з нав’язаними людьми. Мої колишні заступники не були опонентами на відміну від попереднього складу виконкому, коли працювали Каленчук, Шабанов, Прокопов, Невесенко. Тобто з екс-заступниками ми, можна сказати, були союзниками. Але все рівно при цьому не було повної підтримки.

– Зараз підтримуєте з кимсь із своїх заступників зв’язки?

– З деякими підтримую.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Frontmen 25.01.2011 14:24
Щодо Майбороди - погоджуюсь. Замість того, щоб мовчки перти плуга, вона не вилазе з екранів і висловлює "власну думку". Якщо хочемо успіху - потрібна одностайність і підтримка мера в усіх справах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Експерт 21.01.2011 22:03
Скажи хто твій ЗАСТУПНИК і я скажу хто ти! Одне відомо напевне, що ЗАМИ - локомотиви, які тягнуть на собі основне управлінське навантаження у всій міськраді. Хтось здатний успішно перти плуга, а хтось лише показово "пихтить". СКОРО ПОБАЧИМО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Werew 21.01.2011 19:16
Не треба-Шкарабура вернеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Арсен 21.01.2011 16:00
Цікаво кого з нинішніх замів мера виженуть першим? Роблю ставку на Майбороду, та зрадить Олеговича і глазом не моргне. Та як професіонал-менеджер вона ніяка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100