реклама

реклама

Дострокове припинення повноважень міського голови Черкас Сергія Одарича – це дія Закону України «Про місцеве самоврядування», згідно якого повноваження сільського, селищного, міського голови можуть бути достроково припинені в тому разі, якщо він не забезпечує здійснення наданих йому повноважень, порушує права і свободи громадян, нехтує дотриманням Конституції або законів України. Так прокоментував сьогоднішнє голосування депутатів міськради голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

 

«Частина 3 ст.79 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» визначає, що за наявності цих підстав, повноваження міського голови припиняються за рішенням ради, яке прийняте шляхом таємного голосування не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради», – коментує сесію міськради губернатор. – «Сьогодні на пленарному засіданні сесії міської ради відбулося таємне голосування, і 40 депутатів, тобто дві третини від загального складу ради, ухвалили рішення на користь дострокового припинення повноважень міського голови Черкас. Як всі могли бачити, сесія відбувалася відкрито і прозоро. Всі свідомі черкащани, кого цікавила ця подія, мали змогу побачити пряму трансляцію пленарного засідання. Депутати відкрито висловлювали свої думки і позицію щодо мотивів голосування».

На думку Сергія Борисовича, це яскравий приклад того, що Черкащина – край демократичних традицій.

«Результат голосування ще раз підтвердив, що жодні спроби будь-якого діяча одноосібно керувати містом у власних інтересах приречені на поразку. Адже рішення про дострокове припинення повноважень Сергія Одарича об’єднало депутатів різних фракцій Черкаської міської ради, які є непримиренними опонентами в політичних питаннях. Але в цьому голосуванні вони уособлюють громадську думку більшості черкащан щодо роботи міського голови. Голосування підтвердило, що в Черкасах діє закон і є демократія. І це варто розуміти всім, хто намагається маніпулювати громадською думкою та підпорядкувати власність громади своїм бізнесовим чи політичним інтересам», – цитує слова голови ОДА його прес-служба.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100