реклама

реклама

У Черкасах, як і в Києві можуть довго не призначати вибори міського голови міста. Таку думку «Комерсант-Україна» висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко, коментуючи успішне голосування за відставку мера Черкас Сергія Одарича.

На думку Черненка, Партія регіонів не зацікавлена в проведенні виборів мера.

– Якщо буде доведено, що відставка Сергія Одарича відбулася, то виборів у Черкасах не буде дуже довго. Сумніваюся, що Партія регіонів знайде популярного кандидата, який зможе перемогти: особливо, якщо секретар міськради «регіонал», думаю, там повториться ситуація, що склалася в Києві, – заявив Черненко.

При цьому в опозиції все-таки розраховують, що секретар Черкаської міськради, представник фракції Партії регіонів Віктор Горкун звернеться до Верховної Ради із проханням призначити позачергові вибори мера.

– «Батьківщина» зобов'язана була скористатися протиріччями в більшості й проголосувати за відставку мера! Наша вигода полягає в тому, що партія буде висувати свою кандидатуру й робити все, щоб представники опозиції перемогли», – заявив заступник голови парламентської фракції «Батьківщина» Сергій Пашинський.

Він підкреслив, що в партії ще не визначилися з кандидатом у мери.

– Можу точно сказати, що ця кандидатура буде погоджена з нашими партнерами — партіями «Свобода» і «УДАР», – відзначив Пашинський.

Як відомо, рішення про відставку мера Сергія Одарича ініціювали представники фракції Партії регіонів, а підтримали 40 з 60 депутатів Черкаської міськради – зокрема від опозиції.

Одарич заявив, що його звільнили незаконно, і він планує оскаржити свою відставку в суді. Виконувати обов'язки мера буде секретар міськради Віктор Горкун.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100