реклама

реклама

au Цього року міська влада Черкас має намір отримати від продажу землі 21 млн. грн. Для цього мерія продаватиме землю під існуючими об’єктами, вільні земельні ділянки, а також  проводитиме аукціони з права оренди. Про це повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

За словами міського голови Черкас Сергія Одарича, цьогоріч планується провести земельні аукціони, на яких продадуть у власність 13 вільних ділянок, площею 10 соток кожна, під будівництво котеджів. Майже всі земельні ділянки знаходяться в одному з мікрорайонів міста – «Поляна».

– Ми переконалися, що продавати з аукціону землю під індивідуальне будівництво вигідно. Приміром, торік на одному з подібних аукціонів вартість земельної ділянки, площею майже 6 соток, зросла у 1,5 рази. А в 2008 році продаж з аукціону трьох земельних ділянок поповнив міський бюджет на 340 тис. грн., – розповів Сергій Одарич.

Він зазначив, що цього року міська влада Черкас продовжить започатковану два роки тому практику продажу права оренди на земельну ділянку. Для бюджету міста продавати право оренди є найоптимальнішим варіантом, оскільки міська влада залишається власником землі. При цьому разово отримує суму від продажу ділянки, а потім щорічно орендну плату.

Загалом міська влада планує виставити на аукціон право оренди 17 земельних ділянок. Більшість із них (12) – це земля під торговими кіосками в комплексі з зупинками громадського транспорту. Також виставлятиметься на аукціон право оренди землі під розміщення автостоянки у Південно-Західному районі, під виробництво металопластикових вікон, торгово-офісні приміщення тощо.

Довідка: Практику продажу на аукціонах права оренди земельних ділянок мерія Черкас запровадила у 2009 році. За результатами аукціонів, у перший рік торгів до міського бюджету додатково надійшло понад 588 тисяч гривень. А у 2010 році – понад 910 тис. грн.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100