реклама

реклама

Учора за участі представників обласних осередків політичних партій відбувся «круглий стіл», присвячений підготовці до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та 60-річчя від дня утворення області. Однак обговорити важливі для області та України питання прийшли не всі представники політичних партій, які обласна влада запрошувала долучитися до обговорення цих питань.

Зокрема, не виявили бажання долучитись до організації визначних для області дат: голова обласного осередку партії «Фронт змін» Наталія Старікова, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко, голови Черкаської обласної організації партії «УДАР» Віталій Іляшенко, голови Черкаської обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар та голова обласної організації партії «Україна – Вперед!» Андрій Дзюба, зазначає прес-служба Черкаської ОДА.

На переконання голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, відсутність цих лідерів обласних осередків партій – черговий прояв їхнього справжнього ставлення до черкащан та свідчення того, що в роботі вони керуються лише власними політичними амбіціями.

– Дуже прикро, що як тільки справа дійшла до конкретної роботи, люди, які найбільше кричать на майданах, одразу розбіглися по кущах, – прокоментував ситуацію голова облдержадміністрації. – Однак ми не будемо звертати на це увагу і працюватимемо з тими, для кого майбутнє області – не порожній звук, адже відзначення визначних дат –вже не за горами.

Щодо вже виконаної роботи, за словами Сергія Борисовича, нині зроблено чимало: завершено реконструкцію приміщення Будинку-музею Т.Г.Шевченка у м. Каневі, відреставровано територію Верхнього парку Шевченківського національного заповідника, у с. Мошни Черкаського району планується створити «Музей Тараса Шевченка», для чого придбано приміщення і розробляється необхідна проектно-кошторисна документація. Також оголошено конкурс на проект пам’ятника Т.Г. Шевченку в смт. Вільшана Городищенського району.

– Багато зроблено, але зробити треба ще більше. Тому сьогодні кожен, незалежно від політичних поглядів, має відчувати свою відповідальність за гідне відзначення цих ювілеїв, – наголосив голова облдержадміністрації.

Потому власне бачення заходів всеукраїнського значення висловили усі присутні на нараді. Зокрема, Володимир Лук’янець наголосив на потребі видання книги «Історія Черкащина», оскільки такого видання до цього часу ще не було; Сергій Малиновський вніс пропозицію встановити «дошки пошани», на яких би були розміщені світлини людей, які протягом 60 років розбудовували Черкащину; Микола Тимошенко закликав підтримати фестивалі дитячої творчості та взяти під пильний контроль стан вулиць, які носять ім’я Тараса Шевченка. А Віктор Роєнко наголосив на значенні недопущення політизації відзначення цих дат.

Голова ОДА запросив усю громадськість Черкащини активніше долучитись до підготовки ювілейних дат:

– Ми чекаємо пропозиції. Кожна нова ідея – це ще один вклад у гідне вшанування великого Кобзаря та духовного піднесення Черкаського краю.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100