реклама

реклама

До працівників карного розшуку Смілянського міськвідділу міліції надійшла інформація про те, що один з місцевих жителів шукає клієнтів, кому можна було б продати зброю.

Продавцем виявився 32-річний чоловік, який раніше вже був судимий за скоєння тяжких злочинів, зокрема, й за зберігання зброї. Правоохоронці швидко встановили коло спілкування підозрюваного, його зв’язки та комерційні плани на найближчий час.

Для реалізації отриманої інформації правоохоронці розробили спецоперацію. Зловмисника затримали «на гарячому», коли він саме продав три гранати «Ф-1». Після продажу свого «краму» чоловік отримав визначену ним суму грошей і, відчувши щось неладне, почав тікати. Оперативники діяли чітко за планом і вмить оточили втікача. Під час затримання чоловік намагався позбутися речових доказів та спробував з’їсти отримані за гранати гроші, але міліціонери одягли йому на руки кайданки. Затриманого чоловіка відразу доставили до міськвідділу міліції.

Цю подію було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За місцем проживання затриманого правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого було виявлено чималу кількість зброї і боєприпасів. Для виявлення заборонених предметів були залучені вибухотехніки, які за допомогою металошукача на подвір'ї та городі збирача зброї знайшли чимало боєприпасів. Виявлені предмети було вилучено та направлено на дослідження.

На слідстві затриманий в скоєному зізнався та розповів правоохоронцям про свої «здобутки». Вже більше трьох років він відвідував місця, де під час Великої Вітчизняної війни на території області тривали жорстокі бої. Використовуючи металошукач, чоловік знаходив безліч різновидів зброї та вибухових речовин. Знахідки, які мали задовільний стан, він приносив додому і реставрував. Відновлену зброю і боєприпаси переховував як у самому будинку, так і на території подвір'я.

За попередньою оцінкою спеціалістів, стало відомо, що в разі вибуху виявленої вибухівки в повітря могли б злетіти декілька прилеглих житлових будинків, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100