реклама

реклама

На території обласного управління лісового та мисливського господарства розцвіла магнолія. Немов великі білі метелики посідали на гілля трьохметрового дерева. Прекрасне видовище – ще листя немає, а вона вже тішить нас своїми чудовими молочно-білими квітками з приємним солодкуватим ароматом, - емоційно повідомляють в управлінні.


Магнолія – листопадове дерево, яке відзначається раннім цвітінням навесні. Її рід налічує понад 200 видів. Назвали красуню на честь французького ботаніка П’єра Маньоля.

В управлінні росте магнолія кобус. Зацвітає дерево у віці 8-15 років. Родом вона з Центральної та Північної Японії, де зростає на схилах гір, вздовж гірських річок. В Європу цей вид потрапив лише в 1879 році.


Посаджене рідкісне деревце біля управління ще в 2000-му році. Тоді, на зламі тисячоліть, для дендроскверу саджанець магнолії подарував Уманський лісгосп.

На радість лісівникам магнолія кобус, яка відзначається хорошою морозостійкістю, добре прижилася в наших умовах і радує своїм винятковим виглядом любителів декоративної екзотики.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100