реклама

реклама

Яке враження в депутата-новачка – «свободівця» Юрія Сиротюка, який ще не звик до всіх благ народних обранців, від аеропортів та доріг в Україні, й, зокрема, в Черкасах, поцікавилася газета «Сегодня».

З'ясували журналісти також і те, чи необхідно витрачати настільки нечувані суми на польоти.

Як відомо, на депутатських польотах начебто вирішили зекономити: на авіаперельоти виділили на 2,4 млн менше, ніж у 2013-му. Це 4,5 млн грн, повідомляє «Вісник держзакупівель». Але ця цифра умовна: є, наприклад, не менше умовний ліміт на кожного нардепа в 26800 грн на рік на перельоти, а це в цілому близько 12 млн грн. При цьому минулого року народні обранці налітали близько 40 млн грн, позаторік – 35 млн грн. Законодавчо їм ніхто не забороняє перевищувати будь-які ліміти, адже за свої польоти і поїздки вони практично не звітують.

Так, Юрій Сиротюк зізнався, що вже встиг політати: 

– Я літав один раз, до Львова і назад, причому лідер партії (Олег Тягнибок, – ред.) заборонив нам користуватися бізнес-класом, тільки економ. І раз їздив на потязі до Харкова і назад. А оскільки в мене округ у Черкаській області, туди не політаєш. Якби міг, я б з радістю літав: а так їжджу на своєму автомобілі, вже тричі ремонтував його – дороги жахливі. У будь-якій країні депутати забезпечуються службовим житлом, і їм фінансують їхні витрати. Але вони повинні літати економ-класом. Треба розрізняти також службові та особисті цілі. Я вважаю, депутатські перельоти – не найбільша стаття витрат. Ось чиновники у нас з міністерств возять на чартерах своїх коханок і коханців, там мільйони витрачаються. Хоча й у нас пільга іноді носить гіперболізований характер. Можливо, треба вводити обмеження на кількість перельотів або їхню мета: звичайно, якщо депутат летить на курорт за держрахунок, таке треба заборонити.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100