реклама

реклама

До чергової частини Канівського міськвідділу міліції зателефонувала жителька села Степанці та повідомила оперативному черговому, що в одному з будинків вбито її 38-річного сина.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу.

Прибувши за вказаною адресою отримана інформація підтвердилася: в одній з кімнат будинку знаходилося тіло чоловіка з вогнепальним пораненням грудної клітки. 

Господар помешкання перебував в іншій кімнаті. Побачивши правоохоронців, 52-річний чоловік сказав, що це він стріляв та вказав на місце, куди поклав зброю. Працівники міліції затримали та доставили його до міськвідділу для дачі пояснень. А тим часом на місці скоєння злочину працювали експерти-криміналісти, які вилучили мисливську рушницю та ряд інших важливих речових доказів.

У міськвідділі міліції було встановлено, що затриманий чоловік є громадянином Російської Федерації, а на Канівщину періодично приїжджає відпочивати. При спілкуванні зі слідчим чоловік розповів про те, що сталося в нього в будинку та про події, які передували цьому.

Як з’ясувалося, того дня він пішов до магазину за горілкою, коли дорогою побачив своїх знайомих – двох братів, які сиділи та випивали в компанії односельчан. Привітавшись з сусідами, він пішов далі до магазину. Коли ж він повертався назад з двома пляшками горілки, його погукали брати та почали вмовляти, щоб він пригостив їх оковитою. Випивши з ними по чарці, він почав збиратися додому. Брати хотіли розпити і другу пляшку, але чоловік відмовився і поніс горілку додому.

Зачинившись в будинку, господар ще випив та ліг спати. Через деякий час він прокинувся від шуму – хтось розмовляв та ходив у веранді його будинку. Прислухавшись, чоловік зрозумів, що це були брати, з якими він нещодавно розпивав алкоголь. Крізь зачинені двері він сказав їм, щоб забиралися з будинку. Але сп’янілі брати навідріз відмовилися і почали лише сильніше стукати в двері та вимагати, щоб він негайно відчинив та віддав пляшку горілки. Власник будинку сказав, що в нього є рушниця, але це не зупинило зухвальців – чоловіки і далі намагалися проникнути всередину. Вони вибили вхідні двері і до кімнати увірвався один з братів. Господар стояв навпроти дверей зі зброєю. Між чоловіками розпочалася боротьба за рушницю. Пролунав перший постріл, куля якого влучила в стіну. Другий постріл виявився для 38-річного чоловіка смертельним.

Брат загиблого, побачивши, що трапилося, злякався і втік з місця події.

Наразі слідчим відділом Канівського МВ УМВС стосовно 52-річного затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. Триває слідство, яке і з’ясує всі обставини цієї справи, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100