реклама

реклама

Активізувати діяльність щодо дотримання земельного законодавства закликав працівників прокуратури Черкащини голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. На колегії, що відбулася в обласній прокуратурі 18 січня, прозвучали відомі прізвища, нібито причетні до земельних оборудок. Цитуючи озвучені звинувачення, ми намагалися, разом з тим, достукатися і до людей, чиї прізвища прозвучали. Подаємо також їх реакцію.

Губернатор на колегії обласної прокуратури: "Алдаганов, Коверський, Шиятий і так далі. Скажіть, де вони? Де ті порушення і де заходи, що прийняті до цих посадових осіб..."

Губернатор на колегії обласної прокуратури: "Алдаганов, Коверський, Шиятий і так далі. Скажіть, де вони? Де ті порушення і де заходи, що прийняті до цих посадових осіб..."

– На ваших очах, у минулі роки, на територіях заповідних зон, лісових і сільськогосподарських угідь виростали численні маєтки. На жаль, на сьогодні задокументовано, за моїми даними, тільки 27 дій, що мають ознаки злочину в цій сфері. Серед них факти хабарництва та 19 зловживань, – попередньо зазначивши, що він звертається до досвідчених прокурорів, тобто тих, що «вже працюють багато років», сказав тоді на колегії губернатор Сергій Тулуб. – А скільки справ доведено до суду? А скільки осіб притягнуто до відповідальності? Подивіться, у мене є ваш звіт на моє доручення восьмимісячної давності. Наприклад, мікрорайон Дахнівський у місті Черкас, прізвища: Алдаганов, Коверський, Шиятий і так далі. Скажіть, де вони? Де ті порушення і де заходи, що прийняті до цих посадових осіб. Але в мене написано, що є кримінальні справи, розслідуються і будуть доведені до суду. Ось у мене довідка, це ваша довідка. Викликає подив і бездіяльність природоохоронної прокуратури щодо протидії фактам використання земельних ділянок захисної смуги Кременчуцького водосховища. Те ж саме, з цієї ж довідки… Я хотів би і на цьому сконцентрувати вашу увагу. Має бути присутнє верховенство права в ланцюгу «закон-земля-власник»!

Тоді ж губернатор запропонував разом з прокуратурою і облдержадміністрацією створити робочу групу, щоб крок за кроком відпрацювати усі земельні порушення. «Люди цього очікують. І ми повинні показати, що є влада. І вона ніколи нікому не забуває протизаконних дій», – підсумував Сергій Тулуб.

– Чи пред’являли вам правоохоронні органи якісь претензії? – звернувся «Прочерк» до начальника управління земельних ресурсів і землеустрою департаменту архітектури, будівництва та землеустрою Черкаського міськвиконкому Руслана Алдаганова.

– Ну це у того, хто озвучив таку інформацію, треба питати.

– Але все-таки, чи до вас пред’являли правоохоронці претензії?

– Без коментарів, – розсміявся Руслан Алдаганов.

Небагатослівним був і депутат Черкаської міськради від «Фронту Змін», директора ПП «Інститут Черкасиземлепроект» Анатолій Коверський, що раніше працював начальником управління Держкомзему у місті Черкаси.

– Правоохоронні органи ніяких претензій мені не пред’являли, – відповів на наше запитання пан Анатолій, зазначивши, що він не хоче говорити на цю тему.

Шиятий: "Скільки і де на мене не лили бруду, я просто мовчав і не вважав за потрібне встрявати у полеміку, бо за всі полеміки треба платити, а в мене немає коштів"

Шиятий: "Скільки і де на мене не лили бруду, я просто мовчав і не вважав за потрібне встрявати у полеміку, бо за всі полеміки треба платити, а в мене немає коштів"

З цим же запитанням ми звернулися до екс-начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Івана Шиятого.

– Як ви знаєте, я вже 3,5 місяці не працюю. Я написав заяву, бо ці постійні «потасовки»… Тиск піднімається, здоров’я похитнулося і таке подібне. Але річ не в тому. За період, що я працював, нас перевіряла і прокуратура, і інші органи. Це були 4-7 місяців (з квітня по липень). У мене є два висновки прокурорів, що, в принципі, ніяких протиправних дій я, будучи на посаді начальника управління, не зробив. У листах за підписом першого заступника прокурора чітко написано, що у зв’язку з тим, що прокуратура не вбачає неправомірних дій у діях такого-то, вони не можуть порушити кримінальну справу. Ніхто мене не викликав, і я не вважаю, що я щось неправильно зробив. Якщо десь щось підписувалося, то там було чітке формулювання: «діяти згідно чинного законодавства…» Тож я не знаю чого моє ім’я прозвучало на колегії. Не бачу, щоб якісь порушення були за час моєї роботи. І до мене ніхто не пред’являв претензій. А у зазначені місяці, як я вже казав, контролюючими органами все перевірялося. Якщо десь підписувалася земля по Каневу чи ще по чомусь, то там правильно був зроблений висновок. І там земля надавалася не в постійне, а у тимчасове користування і для рекреаційних цілей. Тобто капітального будівництва там не ведеться тощо. На даний момент немає такого, щоб десь велося будівництво на тих ділянках абощо. Принаймні, так було у той період, коли я працював. Зараз я не працюю і не знаю що там робиться.

– Якщо все було згідно закону, то чи можуть подібні заяви з уст перших осіб області мати політичний присмак?

– Я не знаю хто це дав такі дані губернатору. Я в політику не вмішуюся. Я ніде не виступав. Я господарник. І якщо щось не так, я можу так і сказати. От можу висловитись: вважаю, погано, що сьогодні скорочують людей.

– Зараз ви ж на пенсії?

– Так, пішов на пенсію у зв’язку зі станом здоров’я. Зараз я не у справ, як кажуть. І не можу уявити, які можуть бути до мене претензії. Якщо навіть по Каневу щось і підписувалося, то це вирішувала обласна адміністрація і вона має право. Якщо ОДА вирішувала… А нині шукати «стрілочника»… У мене ж є висновки прокурора. А судитися чи ще щось… Скільки і де на мене не лили бруду, я просто мовчав і не вважав за потрібне встрявати у полеміку, бо за всі полеміки треба платити, а в мене немає коштів.

реклама

Коментарі  

 
+3 #12 Бровко 27.01.2011 19:30
Девчому Арсен правий, але напевно він не знає хта такі Шиятий і Каверський. Треба цих людей знати у вічі і оцінювати їх вчинки. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Експерт 27.01.2011 14:48
Цитую Арсен:
В Черкаській області відрито сезон на "ворогів народу" в полюванні за якими народ повинен забути про ті негаразди які сьогодні не дають жити простому народові. Ось в чому зацікавлена влада. Прогляньте сьогоднішні новини. Телевізійні канали вже стали рупорами міліції, прокуратури, ДАЇ. Україна стає "поліцейською" державою.

ВИ НАВІТЬ НЕ УЯВЛЯЄТЕ НАСКІЛЬКИ АРСЕН БЛИЗЬКИЙ ДО ІСТИНИ!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #10 Арсен 27.01.2011 12:55
Написаний ПАТРИОТом коментар свідчить про вплив на свідомість радянсько-соціалістичної пропоганди та сучасної московськохрист иянської ідеології. Бо треба відмітити, що шведи сприймають соціалізм зовсім інакше ніж це трактували радянські соціалісти. Взагалі ідея соціалізму, всезагальної рівності, виникла на Русі з приходом християнства. Не торкаючись глибин релігії, можна лише відмітити що рівність перед Богом, а конкретніше перед Божим судом, безпричинно і нелогічно в радянській ідеології перекочувала в ідею рівності розподілу суспільних благ. І хоч ця ідея спростовується законом Пророди ( а в природі всі не рівні), але має послідовників в результаті того що більшість суспільства завжди інертна, а благ то хочеться всім. Тому і користується ідея губера підтримкою. А ідея губера цинічно проста. "Ми живемо погано - бо крадуть". Якщо в цьому переконати більшість, то той хто проголосить боротьбу із "ворами" буде при владі "вічно". Можна навіть при цьому жити в особняках та їздити в мерсах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 Фігаро 26.01.2011 21:39
For Гонта & Арсен: не в бровь, а в глаз! Нічого додати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #8 ПАТРИОТ 26.01.2011 09:52
Поднятый вопрос губернатором люди оценивают очень положительно,а реальные меры только бы укрепили рейтинг власти. Проблема в одном, в отсутствии "чистых" владных исполнителей. И это очень грустно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 гонта 25.01.2011 12:25
Хай не тріпається, а зробить.Тоді оцінку йому дамо. А то видно рильце у самого в пушку, ось і гоне пургу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #6 Бровко 24.01.2011 23:44
*** За свої дії настоящі мужики должні відповідати, а не прикидаться не винним телятком. Тулуб знає що каже і про що, тому що в нього є факти і тому цих екс начальників він прямо називає ворами. Якщо вони "дуже хочуть" щоб він їм "доказав" те про що він сказав на колегії, то йому це зробити як два пальця об....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #5 гонта 24.01.2011 15:52
За базар потрібно відповідати чи прокурорам, чи губернатору якщо озвучені факти не підтвержуються.Скільки можна вже принижувати людську гідність користуючись службовим становищем.І це вже не вперше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #4 Арсен 24.01.2011 15:07
Панове, не надо ля-ля. Хто-хто, а губернатор толк в земельних питаннях знає. Не дарма ж являється співвласником "Межигір'я". Зараз він забере земельку і маєтки у "олігархів" і віддасть лікарям та вчителям.
УРА ТОВАРИЩИ!
"«Люди цього очікують. І ми повинні показати, що є влада. І вона ніколи нікому не забуває протизаконних дій», – підсумував Сергій Тулуб." Лікарні закриваються, школи на межі закриття, ціни неначе сказилися, а губернатор пам'ятає не про нас, злиднів, а про протизаконні дії попередньої влади. А хіба закриття лікарень сьогодні- не злочин? В Черкаській області відрито сезон на "ворогів народу" в полюванні за якими народ повинен забути про ті негаразди які сьогодні не дають жити простому народові. Ось в чому зацікавлена влада. Прогляньте сьогоднішні новини. Телевізійні канали вже стали рупорами міліції, прокуратури, ДАЇ. Україна стає "поліцейською" державою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #3 Криминалистка 24.01.2011 14:52
Поддерживаю гостя...землю раздеребанили...теперь по-новой))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100