реклама

реклама

На травневі свята прогнозується переважно суха, жарка та вітряна погода, зазначає начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

1 травня температура вдень очікується +23+28º, вночі – +11+16º. 2 травня вдень – 16-21º тепла, вночі 8-13º тепла.

Такі погодні умови сприятимуть подальшому висушуванню верхнього шару ґрунту.

Циклон, який у вихідні проходив Черкащиною, приніс із собою південні вітри, підвищення температурного фону та місцями невеликі опади. В результаті максимальна швидкість вітру сягала 15-19 м/с, що є небезпечним явищем погоди, а середня температура повітря виявилась на 9-10º вище кліматичної норми і склала +20+22º. Такий температурний фон характерний для липня, запевняють черкаські синоптики.

27-28 квітня в Черкасах максимальна температура повітря підвищувалась до позначок +29+30º. Варто відмітити, що в ці дні було встановлені нові температурні рекорди. Температура ґрунту на глибині 5-10 см склала +19+21º, що відповідає нормі кінця травня-початку червня.

Відсутність опадів із середини квітня та суховійні явища зумовили швидке прогрівання та висушування верхніх шарів ґрунту. Надалі такі погодні умови можуть негативно вплинути на появи сходів та подальшого укорінення ярих культур.

Жителям Черкаської області варто звернути увагу, що температура води в Кременчуцькому водосховищі станом на ранок 29 квітня складає +13º, тому купальний сезон ще не відкрито. Сезон вважається відкритим, коли вода прогрівається до +18º.

На всій території Черкаської області утримується 4-ий клас (високий), а в південних та центральних районах 5-ий клас (надзвичайний) пожежної небезпеки. Тому при поводженні з вогнем у лісах та парках варто дотримуватись правил пожежної безпеки.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100