реклама

реклама

Депутат Черкаської обласної ради Наталія Старікова сьогодні під час прес-конференції Об’єднаної опозиції зізналася, що правоохоронці спершу впускали її на сесію обласної ради в п’ятницю.

– Я можу сказати, що мене пропускали спокійно. Я пройшла спершу, але ж коли побачила, що мого партнера – голову Черкаської обласної організації ВО «Свобода» Юрія Ботнара, помічника Ігоря Сичова та прес-секретаря не пускають, повернулася. Я хотіла їх провести, тому що є Закон України «Про статус депутата місцевих рад», є регламент обласної ради, де йдеться, що вони мають право працювати на сесії, – зазначила Наталія Володимирівна.

За її словами, того дня вона побачила Івана Корсуна (заступник начальника УМВС України в Черкаській області, – ред.), підійшла до нього і попросила відреагувати на ситуацію, яка склалася.

– На що він відповів, що всі питання – до керівництва обласної ради, – розповідає пані Старікова.

Відтак помічник Наталії Старікової Ігор Сичов вважає, що під час сесії обласної ради Сергій Тулуб (голова Черкаської облдержадміністрації, – ред.) «показав неадекватність».

– В одному із своїх виступів, він (Тулуб, – ред.), погрожуючи опозиції, сказав, що влада буде діяти в межах чинного законодавства. Тож мабуть, Донбас все ж таки «порожняк гонит», оскільки Сергій Тулуб не відповідає за свої слова. Уже дві сесії я не можу зайти всередину обласної ради як помічник-консультант депутата. І все це відбувається при вищому міліцейському керівництві і всі звернення до міліції не мають жодної реакції. Якщо Сергій Борисович з певних причин не любить мене, Ботнара (Юрій Ботнар – голова Черкаської обласної організації ВО «Свобода», – ред.), Старікову (Наталія – голова обласної організації партії «Фронт змін», – ред.), тому давайте будемо чесними. Нехай він складе список людей, які йому не подобаються, і напише, куди ці люди не можуть ходити. І ми будемо знати, що ми не можемо зайти в обласну раду, до суду чи до магазину, куди ходить Тулуб. Складемо такий «темник» і діятимемо згідно з ним.

Ігор Сичов та Юрій Ботнар написали заяву в міліцію та прокуратуру про те, що їх не впускали на сесію обласної ради. За їхніми словами, слідчий прийняв від них заяву «просто на місці злочину».

Нагадаємо, що депутатів Черкаської обласної ради від «Фронту змін» Наталію Старікову, Юлію Воєводу разом із керівником фракції Олександром Олійником, «батьківщинівця» Анатолія Бондаренка, помічника нардепа Юрія Сиротюка Юрія Ботнара правоохоронці не пускали на сесію обласної ради 26 квітня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100