реклама
Sucurity Police

реклама

У неділю, 23 січня,  Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир із архіпастирським візитом відвідав Уманську єпархію Української Православної Церкви.

Мета візиту – участь у заходах, присвячених 50-річчю від Дня народження та 25-річчю священницької хіротонії керуючого Уманською єпархією єпископа Пантелеімона. Про це повідомляє офіційний веб-сайт УПЦ.

фото - веб-сайт УПЦ

фото - веб-сайт УПЦ

Цього дня Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста Умань.

Його Блаженству співслужили митрополити: Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній,  Черкаський і Канівський Софроній, архієпископи: Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Вінницький і Могилів-Подільський  Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Бориспільський Антоній, єпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Речецький Леонід, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Балтійський Серафим, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон,  Новокаховський і Генічеський Іоасаф, Васильківський Пантелеімон, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, Рокитнянський Никодим, Дрогобицький Філарет, а також духовенство єпархії.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика привітав вірян із святом Хрещення Господнього, яке  продовжується в ці.

Також Первосвятитель привітав єпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона з ювілеєм і  нагородив його орденом святого апостола Андрея Первозванного.

«Сьогодні ми прибули до цього міста, щоб привітати нашого побратима, єпископа Пантелеімона, з його 50-річчям від Дня народження. Цей відрізок часу здається не таким великим, але за цей час зроблено багато доброго і корисного для Церкви. Дякуємо, що запросили нас у цей визначний час і ми вітаємо Вас зі світлим ювілеєм, бо це був час багатьох послухів, робіт, трудів во славу Божу для Божого народу», - сказав Архіпастир.

За повідомленням прес-служби обласної ради, Блаженніший Митрополит також взяв участь у закладанні каменю Храму всіх святих, який буде зведено біля Уманського тепличного комбінату. У заходах взяли участь заступник голови обласної ради Василь Касян та заступник голови облдержадміністрації Юрій Тимошенко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100