реклама

реклама

«До останнього часу в одному з райцентрів Черкащини в управлінні сільського господарства працювала дуже близька знайома. Так ось, з часу приходу команди професіоналів до влади, звичні для цього відомства приписки врожайності і тому подібних цифр стали справою буденною. Якщо раніше таке було іноді, та й то в незначних масштабах, то цієї осені і зими масштаби фальсифікацій статистики по сільському господарству просто вражають», – пише у статті «На Новий рік уряд …засівав!», що опублікована на сайті «Главком», Віталій Червоненко (до речі, сам родом з Черкащини).

"Хтось міг би подумати, що 5 градусний мороз та сніг на полях міг завадити посівній. Але не такі наші чиновники..."

"Хтось міг би подумати, що 5 градусний мороз та сніг на полях міг завадити посівній. Але не такі наші чиновники..."


«Якщо хтось думає, що нинішні керманичі пудрять мізки тільки даними щодо інфляції, то глибоко в цьому помиляються. Найнеймовірніший приклад – нинішні дані щодо сільського господарства… Ще коли губернатор області Тулуб восени рапортував про мільйонний врожай, знайома сміялась і розповідала, як управління ударними темпами збирали врожай в кабінетах, дотягуючи до потрібної цифри, скинутої з Черкас. Добре, зібрали мільйон тонн, але після обов’язкової сушки зерна стало на 20% менше. Але кого то цікавило, сказали домалювати 20%, значить так треба. Це до слова про українське зерно і те, чому влада так панічно забороняє його експорт, якщо на папері врожай ніби і не дуже поганий.

Але вершиною всього цього статистичного цинізму став передноворічний тиждень, через що знайома і звільнилася з державної служби. Поки 31 грудня всі нормальні люди готувалися до Нового року, всі управління сільського господарства Черкаської області, та й, мабуть, усіх інших, займалися зовсім не новорічними клопотами. Справа у тому, що коли управління подало в міністерство реальні дані щодо засіяних озиминою площах, то керівництво вжахнулося.

Селяни після заборони експорту зерна і їх «кидка» з боку влади практично перестали сіяти, бо пшениця для них стала абсолютно невигідною культурою. Тим більше, показник засіву 2010 року виявився набагато меншим показника минулого, Тимошенківського року. А тому 30 грудня з Києва прийшов документ з вимогою до 14.00 останнього дня року збільшити площі засіяної озимини в області на 30%! Хтось міг би подумати, що 5 градусний мороз та сніг на полях міг завадити посівній. Але не такі наші чиновники. Все, за кілька годин засіяли, подали звіти куди треба, й міністерство відрапортувало про успіхи вітчизняних хліборобів.

Знайома навіть не могла уявити, що потрібно буде робити літом, коли «засіяну» 31 грудня доведеться збирати. А ще жахливіше, що цією «зібраною» пшеницею доведеться когось годувати. Знайома не витримала цього безладу і звільнилася. Цікаво, а що думає творити з таким сільським господарством пан Азаров. Може, теж звільниться?»

реклама

Коментарі  

 
+2 #9 Фігаро 30.01.2011 18:20
Цитую Станиславский:
Цитую Детектор:
Риторичне запитання: стрілочником у підтасовці цифр якого-небудь Васю зроблять?

Саме так. Корнієнка! ;-)

Мабуть, дзуськи! Уся кар'єра Василя Івановича свідчить про те, що "петляти" він вміє - нам усім вчитися :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Фігаро 26.01.2011 21:32
То ли еще будет, ой-ой-ой! :lol: Хто не заховався, я не виноватий! :o (М.Я. Азаров)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Арсен 26.01.2011 14:24
А я так би агресивно не нападав на нинішніх чиновників. Он нова (пенсійна) влада в Лисянському районі досягла вагомих результатів в нелегкій боротьбі з кризою. Там на днях запровадили в райцентрі АНТИКРИЗОВЕ РАДІО. З 8.00 на весь центр оголошується про стабільність та справедливість. Це щоб всякі там пройдохи і думать забули про вивіз останнього ВРХ із Бужанки, та про переведення санітарок та медичних сестер на 0.75 ставки. Хтось може подумати що це погано, але ті хто думають просто не розуміють, що це нова пенсійна реформа - адже тепер подовжеться пенсійний стаж на 0.25 відсотка. А радіо тепер дуже допомагає, адже тепер можна економити на годинниках. Одним словом - все для людей!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Україна 25.01.2011 14:13
Брехун седить при владі-брехунами поганяє,а простий народ від цього тільки і страждає...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Станиславский 25.01.2011 14:00
Цитую Детектор:
Риторичне запитання: стрілочником у підтасовці цифр якого-небудь Васю зроблять?

Саме так. Корнієнка! ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 гонта 25.01.2011 12:13
Є брехня, є велика брехня, і є статистика. Так стверджують самі статисти. Коли влада бравурно доповідає про ріст випуску промислової продукції, то всі розуміють, що це статистика, бо в 2009 році Тимошенко взагалі заборонила збирати інформацію по цьому показнику (передбачаючи відсоток спаду).А до чого порівнюють сьогоднішні показники відомо лише самим статистам. Для людей найкращий показник- об"єм грошей в своїх кишенях.І тут вже нічого не припишеш. Стан катастрофічний.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Микола 24.01.2011 23:06
Що далі то веселіше... 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Експерт 24.01.2011 23:01
Така практика була завжди...і завжди буде! Бо всі хто нижче хочуть зробити приємно тим хто вище! А ті знають що їх дурять...але ж ПРИЄМНО, ЧОРТ ЗАБИРАЙ!!!!
Особливо, коли цифри кругленькі, а відсотки оптимістичні... Ось лише на столах у людей більше і дешевше не стає... АЛЕ Ж ВСЕОДНО - ПРИЄМНО!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Детектор 24.01.2011 18:37
Риторичне запитання: стрілочником у підтасовці цифр якого-небудь Васю зроблять? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100