реклама

реклама

Черкаські скелелази В’ячеслав Полежайко та Віталій Тодоренко під час новорічних свят підкорили одну з найвищих вершин Альп – гору Монблан-дю-Татю (Mont Blanc du Tacul). Її висота – 4248 метрів. На пам'ять про це на вершині вони встановили прапор міста Черкаси, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому. Альпіністи-підкорювачі – члени Черкаської міської федерації альпінізму і скелелазіння, які також є одними з її засновників.

Черкасці розпочали сходження з французького міста Шамоні, яке вважається столицею світового альпінізму. Курорт лежить у долині на висоті 1010 – 1200 м біля підніжжя Монблану. Приблизно 90% усіх лижних трас знаходяться вище 2000 м, тому сніг там є завжди.

Це не перше підкорення світових вершин черкаськими альпіністами. Протягом останніх двох років наші спортсмени вже зуміли здійняти прапор Черкас на піках таких гір, як: Селла, Ельбрус, Брно, Говерла...

Це не перше підкорення світових вершин черкаськими альпіністами. Протягом останніх двох років наші спортсмени вже зуміли здійняти прапор Черкас на піках таких гір, як: Селла, Ельбрус, Брно, Говерла...

За словами голови Черкаської міської федерації альпінізму й скелелазіння  В’ячеслава Полежайка, через складні погодні умови досягнення вершини Монблан-дю-Татю, що знаходиться трохи нижче великого Монблану, залишилося єдиним успішно завершеним сходженням. Подальші спроби виходів на заплановані маршрути, з тих же причин, завершувалися вимушеним поверненням.

– Попри це, ми отримали хороший досвід сніжно-льодових сходжень. Багато корисної інформації дізналися про цей район, якої не знайти в інтернеті і яка значно спростить організацію і в рази здешевить бюджет збору у наступному році. Словом, прорубали вікно в альпіністську Європу. За таку можливість хотілося б подякувати меру Черкас Сергію Одаричу, який допоміг із фінансуванням нашого навчально-тренувального збору в Альпах, – зазначив В’ячеслав Полежайко.

Нагадаємо, що це не перше підкорення світових вершин черкаськими альпіністами. Протягом останніх двох років наші спортсмени вже зуміли здійняти прапор Черкас на піках таких гір, як: Селла, Ельбрус, Брно, Говерла тощо.

Довідка: Черкаська міська федерація альпінізму і скелелазіння була заснована в Черкасах у 2008 році. Нині в місті облаштовано спеціальну залу для тренування дітей і секцію з цього виду спорту. На сьогодні в штаті федерації скелелазінням і альпінізмом займається понад 40 осіб, зокрема 11 дітей у секції. Лише в 2010 році 20 дітей виявили бажання займатися цим видом спорту. Цьогоріч у Федерації планують залучити до альпінізму ще як мінімум 10 діток. Записати свою дитину в секцію скелелазіння можна за цими номерами: 56-01-98; 0637669614 – голова правління Черкаської міської федерації альпінізму і скелелазіння, тренер Полежайко В’ячеслав Олександрович.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Експерт 25.01.2011 18:55
Щира вдячність, що прославляєте Україну, а за те, що дітей виховуєте -ОКРЕМЕ СПАСИБІ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ОБЗТ 25.01.2011 15:36
МОЛОДЦІ!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!ВІТАННЯ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100