реклама

реклама

Започаткувати традицію встановлення в парках Черкас «іменних» лавок пропонує міський голова Черкас Сергій Одарич. Про це він написав 14 липня у своєму Інтернет-щоденнику. Цікавою на цей допис була реакція черкащан (всього 34 коментарі). Одні обговорювали матеріал, з якого варто було б зробити лавки і ціну такого замовлення, а інші – висловлювали побоювання щодо вандалів…

Сергій Одарич розповів, що ідею встановлення у парках «іменних» лавок привезла йому донька Наталка з Америки.

– Після школи вона пройшла конкурс і протягом року навчалася в коледжі міста Портланд (штат Орегон), – пише у своєму інтернет-щоденнику мер Черкас. – В американців дуже поширеною практикою є подарунки городян рідному місту. Людина купує паркову лавку, розміщує табличку з меморіальним написом (присвячує його місту, коханій людині, дітям тощо) і дарує парку, скверу чи бульвару. Пізніше я часто зустрічав таку практику в Європі. Наприклад, «іменними» лавами укомплектований зоопарк Відня. А найбільший проект, який я бачив, це парк Мюнхена. ВСІ лавки парку – «іменні». Площа парку понад 130 га – як чотири наших «Ювілейних»! А в Парижі вся вхідна площа «Діснейленду» викладена «іменною» бруківкою.

Вже днями подібну традицію, на думку Сергія Одарича, слід започаткувати і в Черкасах. А розпочинати він зібрався з облаштування алеї парку «Ювілейного». Мер міста вже й ціну замовлення дізнався.

– Вартість лави – 1500 грн. У цю суму включено і виготовлення таблички, і встановлення лави. Вже чотири знайомих родини висловили бажання зробити подарунок рідним Черкасам, – пише Сергій Одарич.

Багато черкащан, що залишили коментарі під повідомленням мера, в цілому позитивно сприймають таку ідею. Дехто навіть прямо запитував, де можна зробити подібне замовлення. Однак черкащани побоюються, щоб «іменні» лавки не пошкодили вандали.

Побоювання дописувачів можна зрозуміти, адже ще свіжі в пам’яті повідомлення ЗМІ про пошкодження вандалами на Пагорбі Слави ліхтарів, про псування зелених насаджень в Черкасах та розбиті ліхтарі у парках міста тощо…

Заявки на виготовлення та встановлення іменної лавочки всі бажаючі можуть залишати прямо на блозі пана Одарича або ж звертатися до Комунального підприємства «Дирекція парків».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100