реклама

реклама

Черкаський зразковий колектив «Вікторія» показав осучаснену постановку казки «Аліса у країні чудес» на сцені палацу культури «Дружба народів», пише «Черкаський спорт».

Тренер колективу Вікторія Сухенко говорить, що мюзиклу такого масштабу досі в Черкасах не робив ніхто.

– Я спочатку трохи соромилася, бо боялася наврочити, але за своїми відчуттями та відгуками друзів і батьків, які були в залі, зрозуміла, що все вдалося. Ми продемонстрували високий рівень: такого в Черкасах ще не було. За словами глядачів, мюзикл навіть можна вивозити на інші сцени. Це було без перебільшень масштабне дійство, – говорить тренер зразкового колективу сучасного танцю «Вікторія».


На підготовку мюзиклу «Аліса у країні чудес» у танцівників пішло майже півроку. Для втілення відомої казки в життя юні актори розробили не лише нову хореографію, але й музику та навіть декорації. Проте найважче, за словами танцівників, було вжитися в ролі.

– Мені дуже сподобалося бути Алісою. Вона наївна, цікава та гарна. Найскладніше було працювати обличчям, показувати свої емоції, передавати все глядачам. Але ми так довго готувалися, що я навіть не повірила, що все закінчилося. Це цінний досвід, – ділиться танцівниця Вікторія Сухенко.


Не приховує своїх емоцій ще один герой мюзиклу Євгеній Дубінчук.

– Я грав Чеширського кота. Мені дуже сподобалося, бо це яскравий персонаж. Обігравав, старався. Грим був дуже крутим, навіть сам себе не впізнав, дуже сподобалося. Взагалі сподобався мюзикл, досить гарно вийшло. Атмосфера на сцені та в залі панувала неймовірна. Я думав, що буде багато імпровізацій, але підготувалися і було все добре, було цікаво з музикою, обіграно, було видно високий рівень підготовки, – запевняє танцівник.


Для екранізації мюзиклу «Аліса у країні чудес» вихованці зразкового колективу «Вікторія» продумали все до дрібниць. Навіть банер танцівники зробили самотужки. До постановки мюзиклу долучилося близько сотні танцівників, віком від 5 до 17 років. Особливо символічним цей мюзикл став для випускника ансамблю Микити Черкасова. Хлопець не пропустив жодної репетиції. Зізнається: насолоджувався кожним танцем.

– У цьому мюзиклі в мене – головна роль. Я – Капелюшник, друг Аліси. Тренування були щільні, але воно того коштували. Це без перебільшень цінний досвід, – ділиться Микита.


Прем’єра мюзиклу «Аліса у країні чудес» на черкаській сцені вразила глядачів не лише своїми масштабами, але й новим мистецьким втіленням. Казкове дійство у виконанні черкаських танцівників зібрало в залі справжній аншлаг.

– Декорації, парасольки, тканини – все було задіяне. Ми намагалися перестрибнути все, що можна перестрибнути. Я думаю, що в нас вийшло. І діти, і батьки залишилися задоволені. Я думаю, що вони не жалкують, що їхні діти замаються саме в нашому колективі, – розповідає Вікторія Сухенко.


На досягнутому вихованці колективу «Вікторія» зупинятися не збираються. Нині готуються до чергових змагань і планують повторно порадувати жителів міста казковим мюзиклом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100